Vi önskar er alla ett Gott Nytt år. Här är hundarnas traditionella Nyårskort

Vi önskar er alla en God Jul. Här är hundarnas traditionella julkort och borzoierna represemteras i år av Mina, Meya och Lillie sedan ett på våra dvärgpinscher och ett på vår mops Leia och våra taxar

Nu är hundarnas traditionella jul och nyårsbilder klara, det är alltid lika roligt att fota dem och komma på nya koncept på bakgrund. Som vanligt är det ett på våra pinnar och ett på vår mops och taxarna och sedan på borzoierna. Resultatet ser ni på julafton och på nyårsafton.

Vi önskar en trevlig fjärde advent med ett adventskort på våra små taxar

Vi önskar er en trevlig lucia

Vi önskar er en trevlig tredje advent med en adventskort på vår lilla mops Leia

Nu hoppas vi att det blir dvärpinscher valpar. Mini, Tinniwinnies Minerva Black Lady är parad med fina Stickan, Exigor's Joy Ztick och valpar väntas omkring 14 februari. Stort tack Claes för att vi får låna fina Stickan.

Tinniwinnies Minerva Black Lady

Exigor's Joy Ztick 

Hade vi av Ymer och hans husse Per. Det blev lek med systrarna Meya och Mina och med Lillie de hade så roligt tillsammans. sedan blev det fika och en trött Ymer somnade i soffan.

Ymer med Lillie

Vi önskar er en trevlig andra advent med ett adventskort på våra dvärgpinschrar 

Så trevligt besök av Lotta och Arne igår, vi hade en underbar dag och stort tack för den fina smörgåstårtan den var så otroligt god. De hade med sig lilla Zababa "Elliott" och han och Lillie hade så roligt tillsammans, det var lite dåligt väder så vi fick inga bilder på syskonen, så här är en bild från Lotta på Eliott.

 

Stort grattis till I-Kullen som fyller 6 år idag. Grattis till Keira och hennes bror Iakkhos. En extra tanke till Ikaros som är i hundhimlen. På bilden är de 6 veckor.

Vi önskar er en trevlig första advent med ett adventskort på våra borzoier. Det är Kellie och Winston som är på bilden.

Ett stort grattis till R-Kullen som Fyller 3 år idag. Grattis till Kenna och syskonen Ran "Rapunzel", Ratri "Zita", Rusalka "Chanel" och Ravana "Caesar". På bilden är de 6 veckor.

Idag fyller H-Kullen 7 år ett stort grattis till Hazel och Cayenne, Hugin "Hugo", Hestia "Enya" och Hemera "Emmyloo". En extra tanke till Herakles "Herkules" och Hades "Zhivoy" som är i hundhimlen. På bilden är de 8 veckor.

hade vi igår av lilla Zin "Zini" och matte Maria och hennes vän Kerstin. Lillie och Zini fick leka tillsammans och de hade så roligt, sedan åt vi lunch och fikade, vi hade en så trevlig dag.

Det var lite dåligt väder men vi fick en någorlunda bra bild på dem.

Lure Racing dagen gick av stapeln den 31 oktober och det var många hundar anmälda. Det var många fler som hade velat komma men de kunde tyvärr inte den dagen. Vi hade anmält Mini och Briseis och våra valpköpare, Tina anmälde Julius, Jupiter, Loke, Trud, Urd och Uzume, Mona och Örjan anmälde Uma och Petra och Oskar anmälde Tor och Tammuz.  

Vi som var här hade en riktigt trevlig dag, vi dukade upp med långbord i vårt gästhus för att vi alla skulle kunna gå in och äta lunch och fika. Det blev verkligen jättemysigt.

Som vi nämnt tidigare så är det 11:e året (2010-2020) som vi anordnar lure racet och vi ville göra något speciellt, så vi i styrelsen skapade en ny vinnartitel, Mästare, vi gjorde även ett vandringspris för att uppmärksamma en duktig novis en hund som tävlar för första gången. Den nya titeln är till för att det finns en del riktigt duktiga hundar som vinner flera gånger och när en hund blivit lure racing eller rakbane vinnare för tredje gången så blir de Lure racing eller Rakbane Mästare och den som kommer tvåa blir då Lure racing eller Rakbane Vinnare. För veteraner är det för andra gången de vinner som de får sin Mästar titel 

Det här gjorde tävlingen lite mer spännande och det var tre hundar som kunde få var sin Mästar titel. Som vanligt så hade vi både parklass och ensamklass och dessutom veteranklass.

Vi vill tacka våra domare Lotta och Arne Dillner som var domare på både lure racet och tidtagare på rakbanan. Vill också tacka dem för alla mazariner som ni bakade till tävlingen. Tack även till vår pilot Christian.  Tack till våra sponsorer Kontors special och Fodax. Mat och en del av bakningen gjordes av oss, Kina och Pelle även tack till Tina för hjälp med sekretariatet och alla förberedelser. Tack även till våra fotografer Örjan och Christian. Stort tack till alla för allt arbete ni har lagt ner. 

Alla hundarna hade väldigt roligt och de var som vanligt riktigt entusiastiska och mycket duktiga, en av favoriterna för vinst, Loke, hade en lite dålig dag och var inte så taggad som vi hade hoppats på och lilla Urd och Uzume behöver lite mer träning på lure racet. Några överraskade väldigt mycket som Tor, Tammuz och Uma, som sagt det blev en spännande tävling. Roligt också är att se alla entusiastiska hussar och mattar.

Det var lure racet på förmiddagen och sedan lunch och därefter rakbana, sen fika och prisutdelning.

Resultatet blev följande och Stort grattis till alla.

Lure racet, Hanhundsklassen
Vanns av Tinniwinnies Tor Black Lord  "Zorro" Med titel LRV-20

2:a blev Tinniwinnies Julius Black Lord "Zasu", 3:a  Tinniwinnies Jupiter Black Lord "Timon", 4:a Tinniwinnies Tammus Black Lord "Zigge" 5:a Tinniwinnies Loke Black Lord "Loke".

Ensamklassen vanns av Athos "Adde" med titel LRV-20

Tikklassen Vanns av Tinniwinnies Trud Black Lady "Eggelina" med titel LRV-20

2:a Tinniwinnies Uma Black Lady "Tuva", 3:a Tinniwinnies Minerva Black Lady "Mini" 4: Tinniwinnies Urd Black Lady "Tiana" och Tinniwinnies Uzume Black Lady "Lolo"

Ensamklassen vanns av Camalis Godsend Giza "Giza" med titel LRV-20

Veteranklassen Tikar Vanns av Tinniwinnies Briseis Black Lady "Briseis" med titel LRVV-20


Rakbanan hanhundsklass
vanns av Tinniwinnies Julius Black Lord som vann för tredje gången och får då titeln RBM-20

2:a kom Tinniwinnies Jupiter Black Lord och han får då vinnartiteln LRV-20. 3:a Athos, 4:a Tinniwinnies Loke Black Lord, 5:a Tinniwinnies Tor Black Lord och 6:a Tinniwinnies Tammus Black Lord

Tikklassen vanns av Camalis Godsend Giza med titel RBV-20, 2:a kom Tinniwinnies Trud Black Lady, 3:a Tinniwinnies Urd Black Lady, 4:a Tinniwinnies Uzume Black Lady, 5:a Tinniwinnies Uma Black Lady, 6:a Tinniwinnies Minerva Black Lady

Veteranklass tikar Vanns av Tinniwinnies Briseis Black Lady som vann för andra gången och fick titel RBVM-20

Klubbmästare, som är den bästa hunden i kombination av de båda tävlingarna och det blev Tinniwinnies Julius Black Lord, 2:a Tinniwinnies Trud Black Lady, 3:a Tinniwinnies Tor Black Lord och Tinniwinnies Jupier Black Lord

Vandringspriset gick till Tinniwinnies Uma Black Lady, med motiveringen: En novis som visade en enorm vilja, det räckte inte hela vägen, hon visade framtassarna och är lovande för framtiden. Hennes matte och husse har varit med på lure racet i många år med flera hundar. Vandringspriset är en tavla och en dvärgpinscher i metall och en bok att fylla i namn på hunden som fått priset. 

Lite bilder från dagen mer bilder kommer då vi får bilderna av Örjan, bilder på de vinnande hundarna kommer också senare det var för mörkt att fotografera utomhus. 

 

Petra med Zigge och Zorro

Våra domare Lotta och Arne och Pilot Christian

 Några av hundarna 

 

Zorros vinnar rosett och medalj

 Mona och Örjan med Tuvas vandringspris

Vi önskar er en trevlig Halloween med en modellbild som vi tog för några år sedan med halloween tema.

Igår kom Mari med sin dotter och barnbarn för att hämta lilla Zurvan. Vi hade en trevlig dag med fika och sedan blev det dags för dem att åka hem till Falun så han blir en liten dalmas. Han får två borzoier som kompisar och kommer att kallas för Ivar. Som alltid så är det svårt att skiljas från de små men han har fått ett underbart hem så det känns väldigt bra. Vi önskar dig lycka till med lilla Ivar.

Idag blev det dags för Valeria "T-Queen" att flytta till Kouhei som bor i kawagoe, Saitama i Japan. Vi visste sen dagen hon föddes att hon skulle flytta i väg till Kouhei, han fick sin att dröm att gå i uppfyllelse då lilla T-Queen föddes. Han hade väntat i 3 är på att få den här färgen svartbrindle, med de här linjerna bakom henne. Hans två drömhundar med hennes färg svartbrindle, är T-Queens pappa "Darko" Tarasov's Jaramas och en förfader som finns i hennes stamtavla på både mamma Cayennes och pappa Darkos sida som heter "Remy" Teine Windmaster of Foxwood, två otroligt vackra hundar och T-Queen blev precis lika vacker och äntligen kunde Kouhei få sin egen drömhund. 

Det har varit helt underbart att få ha T-Queen hos oss så länge (import reglerna är speciella till japan) och hon och hennes bror Bogart har haft så otroligt roligt tillsammans och de har haft en alldeles speciell syskonkärlek, de stod varandra så nära. Så det blir otroligt jobbigt att skiljas från den här lilla tjejen inte bara för oss utan även för Bogart. Jag fick ta farväl av T-Queen dagen innan då Christian åkte upp till Sussie då hon bor nära Arlanda och stannade där över natten, Bogart fick följa med så de fick ett sista äventyr tillsammans. Det var så känsloladdat att ta farväl av henne men det skulle bli värre för Christian att göra det på flygplatsen vi har gjort det förut och det är jättejobbigt. Christian mötte Debbie , från Scandi Pet som har arrangerat T-Queens resa, klockan 12 på tisdagen och de  gick igenom allt och sen fick hon gå in i sin bur för att sedan transporteras bort. Hennes plan gick lite senare och skulle först mellanlanda i Frankfurt för att sedan flyga vidare till Narita flygplats i Tokyo. Vi fick en spårningslänk så vi visste vad som händer under hela resan. 

Hon får en borzoi och några andra små hundar som kompisar. Namnet T-Queen har valts av Kouhei och det kommer ifrån bokstaven T i vår kennel Tinniwinnies och Sussies kennel Tarasov's och Kouheis efternamn Takahashi och sedan namnet Queen för att hon är en riktig Queen för honom. Ett underbart namn med en alldeles speciell betydelse.

Vi önskar T-Queen och hennes husse Kouhei lycka till, vi saknar henne enorm mycket redan, men vet att hon kommer till ett underbart hem. Det känns också underbart att man kan låta en persons dröm gå i uppfyllelse och nu efter fyra års väntan så är hon på väg till Japan och Kouhei.

Ett par bilder på T-Queen och Bogart tillsammans, och en bild på bara T-Queen deras sista hela dag här hemma, de togs dagen innan Christian åkte iväg.
 

Tinniwinnies Valeria Brindle Lady "T-Queen" och Tinniwinnies Viracocha Brindle Lord "Bogart"

Den 17 oktober var Malin och Nicklas på lure coursing prov i Söderhamn med Placidia "Doris". Det är bara ett lopp som hundarna springer nu under corona pandemin och Doris gjorde ett fantastiskt lopp och blev 1:a med CERT. Stort grattis Malin och Nicklas

De var tidigare den 10 oktober på lure coursing provet i Märsta men då var Doris lite övertänd hon hade inte sprungit på länge och fokuserade inte helt på loppet, så det blev en sjätte plats. 

En bild från prisutdelningen i Söderhamn