Nu är det bestämt att lure racet kommer att vara den 31 oktober. Vi har valt att i år, p.g.a corona viruset, bara ha en dag med ett lopp lure racing på förmiddagen och sedan rakbana på eftermiddagen. Lure racet har i år ett tio års jubileum vi startade förta gången 2010 och har under åren varit med i lite olika klubbar, 2010-2016 med SSPK och 2017-2018 med Dvärgpinscherklubben och 2019 och nu i år och framöver i Fråsttorps Hundklubb. Vi kommer som vanligt att ha lunch servering och hoppas att vi blir ett stort gäng med entusiastiska dvärgpinschrar och ägare. Välkomna till en riktigt rolig dag. 

En sista gruppbild på valparna som togs idag de är nu 7,5 vecka.

Ett stort grattis till Brizby som fyllde 14 år igår.

Igår var valparna 7 veckor och de är så nyfikna och modiga de utforskar tomten mer och mer hela tiden, de är alltid ute med de små hundarna och leker med dem. De har alla en helt underbar personlighet och de är så otroligt gulliga. Några bildcollage med deras namn, fler bilder kommer i deras bildgalleri. 

 Överst till vänster Tinniwinnies Zhang Red Lady, till höger Tinniwinnies Zhi Nu Red Lady och nederst till vänster Tinniwinnies Zurvan Red Lord, till höger Tinniwinnies Zhangsun Golden Lady

 Överst till vänster Tinniwinnies Zoa Red Lord, till höger Tinniwinnies Zeus Golden Lord och nederst till vänster Tinniwinnies Zababa Red Lord, till höger Tinniwinnies Zin Red Lady

 Överst Tinniwinnies Zhu Red Lady och nederst Tinniwinnies Zefyros Red Lord

Underbara bilder på Bogart och T-Queen som Patrick Vanderhoven tog när han var här. 

i måndags den 31 var valparna 6 veckor och de är riktiga små busfrön som älskar att vara på upptäcktsfärd på tomten, de är så modiga och framåt. De älskar att leka med de små hundarna och Kenna är också väldigt rolig att vara med. De har fått hälsa lite på keiras valpar och det är jättekul. De har alla fått en helt underbar personlighet och det ska bli så roligt att se hur de utvecklas. Vi vägde dem vid 6 veckor och 2 dagar och deras vikt var då. hanarna: 5000 gram, 2 på 4700 gram, 4200 gram och 3200 gram, tikarnas vikt: 4650 gram, två på 4350 gram, 4100 gram och 3750 gram. Gruppbilden är tagen idag de är 6 veckor och tre dagar på bilden.

 

I onsdags kom Lovisa och hennes son för att hälsa på Yami och de föll för varandra direkt vi hade en trevlig eftermiddag och sedan var det dags för dem att åka hem till Kinna.  Hon kommer att kallas för Saga och får en liten maltes som hundkompis. Det är alltid svårt att skiljas från de små men hon har fått en underbar familj så det känns väldigt bra. Vi önskar er lycka till med lilla Saga

Vi tog lite bilder på de valparna som nu är kvar och samtidigt presentera våra nya små. Yemoja kommer att flytta till Tyskland när hon är 15 veckor och Yami flyttar till sin nya matte här i Sverige. Så nu till en presentation av våra två det är Yoshiko och Yoki-Onna som vi kommer att kalla för Mina och Meya. Mina är den lilla röda tjejen och hon är lik sin farmor Gina och Meya är lik sin mormor Deya. Lilla Ymer letar efter ett eget hem eventuellt att vi behåller honom med bibehållen avelsrätt.

Överst till väster Yoki-Onna "Meya" Yami och cassie    överst till höger Yami och Yemoja

Nederst till vänster Ymer med Leia  nederst till höger Yoshiko "Mina"

Överst Yemoja till vänster och Ymer till höger, nederst till vänster Meya och till höger Mina

för de sista fem ur Keiras kull så nu är de också chippade, vaccinerade och besiktigade utan anmärkning och alla var så duktiga hos veterinären. 

på Haylies valpar som vi tog för ett par dagar sedan de är 5 veckor och två dagar på bilden. 

Idag är valparna fem veckor och de är nu ute flera gånger om dagen och de går på upptäcktsfärder på tomten de är så modiga och nyfikna. De har nu börjat att träffa de små hundarna och även Kenna och det är jätteroligt och spännande att leka med dem. De är så gulliga och de har alla utvecklat en så härlig personlighet de ska bli så roligt att se hur de fortsätter att utvecklas. Några bildcollage på dem och fler bilder kommer i deras bildgalleri.

Idag kom Linnea och hennes mamma för att hälsa på Yang och de full för varandra på en gång. Vi hade en trevlig eftermiddag tillsammans och sedan var det dags för dem att åka hem till Grums. Vad han ska heta är inte bestämt ännu. Det är alltid svårt att skiljas från de små men han har fått en underbar familj så det känns väldigt bra. vi önskar er lycka till med lilla Yang.

Yang var på veterinärbesiktning igår för att bli klar för flytt och det blev utan anmärkning, samtidigt blev det vaccination och chipmärkning och han var så duktig hos veterinären.

Hade vi i fyra dagar av Patrick och Chantal som har Vulcanus "brynolf". Det var så roligt att träffas igen och vi hade så trevliga och roliga dagar tillsammans. Det var så kul att träffa Brynolf han har blivit så fin och är så gullig. Lite bilder som Patrick tagit på våra hundar. Stort tack Patrick för fantastiska bilder. Några av de fina bilder som vi fick på våra hundar.

Patrick och Chantal

Brynolf

Chantal med Atti och Brizby

Kellie

Hazel

Leona

Kayla

Winston

I måndags var valparna fyra veckor och de går nu på äventyr i hela rummet och de busar med varandra. De har börjat visa intresse för sin leksaker och det är jättespännande. De har också fått vara ute och det var både roligt och spännande. De fortsätter att gå upp bra i vikt och vi vägde dem idag och deras vikt var: hanarna, 2900 gram, 2850 gram, 2800 gram, 2750 gram och 2121 gram, tikarna väger 2750 gram, 2650 gram, 2600 gram, 2495 gram och 2300 gram. Deras personlighet kommer fram nu mer och mer och de är så gulliga. Några bilder nedan och fler kommer i deras bildgalleri. Två av bilderna är tagna av Patrick Vanderhoven

Först ut att flytta var Yggdrasil hennes nya matte Ida kom  på lördagen för att hämta sin lilla tjej. Hon hade tidigare varit här två gånger med sin man Oscar och deras lilla dotter och hälsat på. Vi hade en trevlig förmiddag och sedan var det dags att åka hem till Ödeshög, hon kommer att heta Meja. 

På Måndagen så kom Evelina och Andreas för att hämta sin lilla kille, Yama. De hade också varit på besök tidigare och nu var det äntligen dags för dem att få hämta honom. Vi hade en trevlig förmiddag med fika och sedan var det dags för dem att åka hem till Norrköping och han kommer att kallas för Bonzo.

Senare samma dag kom Eva med sin pojkvän Adam och sin kompis Viktoria för att hämta hem sin lilla tjej Yin. De hade också varit på besök tidigare och nu hade dagen kommit då de skulle få hämta henne. Vi hade en trevlig eftermiddag med fika och sedan var det dags för dem att åka hem till Jönköping. Hon kommer att få en Borzoi kompis och vad hon kommer att heta är inte riktigt bestämt. 

De är alltid lika svårt att skiljas från de små men alla tre har fått helt underbara hem så det känns väldigt bra. Vi önskar er lycka till med Meja, Bonzo och Yin.

Yggdrasil "Meja""

Yama "Bonzo"

Yin

Idag är valparna 8 veckor de är så busiga och älskar att springa runt på hela tomten de utforskar alla områden. Alla har fått en helt underbar personlighet och de är så otroligt gulliga. De har fått prova att springa lite efter lure coursing trasan och alla har ett stort föremålsintresse och springer efter den. Så roligt att de visar ett så stort intresse. Ett bildcollage på de små.

Yin, Yggdrasil och Yuki-Onna

Yama, Yang och Ymer

Yami-Yemoja och Yoshiko

Igår var en del av valparna på veterinärbesiktning vi tar de lite i omgångar då de flyttar vid lite olika tidpunkter. De som var i väg är nu är vaccinerade, chippade och besiktigade utan anmärkning och alla tre var jätteduktiga hos veterinären.

I måndags var valparna 3 veckor och de äter nu fast föda och det är jättegott. De går upp bra i vikt vi vägde dem när de var 3 veckor och 1 dag och de vägde då hanarna: 1671 gram, 1654 gram, 1608 gram, 1581 gram och 1134 gram, tikarna: 1705 gram, 1601 gram, 1573 gram, 1474 gram, 1452 gram. De rör sig nu mycket mer och är så gulliga med varandra och med mamma Haylie. De är så goa och det ska bli så roligt att se deras personligheter utvecklas. En bild nedan och fler kommer i deras bildgalleri.

Igår var valparna 7 veckor och nu är det riktigt busiga de leker med med de små hundarna varje gång de är ute och de har så roligt. De utforskar hela tomten och är så modiga och nyfikna. De har alla fått helt underbara personligheter och är så otroligt gulliga. litet bildcollage på dem med deras namn och fler bilder i deras bildgalleri 

Tinniwinnies Yoshiko Red Lady , Tinniwinnies Yin Golden Lady, Tinniwinnies Yemoja Golden Lady och Tinniwinnies Yama Fawn Lord

Överst: Tinniwinnies Yami Fawn Lady, Tinniwinnies Yggdrasil Golden Lady och Tinniwinnies Yoki-Onna Creme Lady

Nederst: Tinniwinnies Tinniwinnies Yggdrasil Golden Lady, Tinniwinnies Yin Golden Lady och Tinniwinnies Yang Golden Lord

Tinniwinnies Ymer Golden Lord och Tinniwinnies Yang Golden Lord