Vi önskar er ett GOTT NYTT ÅR. Här är hundarnas traditionella nyårskort borzoierna är i år representerade av Haylie och Kayla och sedan är det givetvis pinnarnas kort och Mopsar och taxarnas kort.

Vi önskar er en god jul. Här är hundarnas traditionella Julkort, i år är det Hacel, cayenne och Keira som representerar borzoierna. I år har vi också gjort ett julkort på några av hästarna Roxan, Måne och Pinoccio och en av våra katter lilla Måns i  stallet, det var inte så lätt att få ihop allt men det blev riktigt bra.

Vi önskar er en trevlig fjärde advent. Modeller för fjärde advents kortet är våra två taxar Iza och Cassie. De fyra ljuslyktorna symboliserar fjärde advent.

Vi önskar er en trevlig tredje advent. Modeller för tredje advents kortet är våra mopsar Tosca och Leia, de tre ljuslyktorna symboliserar tredje advent.

Vi fick ett så vackert kort av Francien Roele på Doris och Deya. Tack igen Francien för det vackra kortet.

Vi önskar er en trevlig andra advent! Modeller för andra advents kortet är våra dvärgpinschrar. De två röda ljuslyktorna symboliserar andra advent.

Ett sort grattis till I-kullen som fyller två år idag. HIPP HIPP HURRA till Keira, Ikaros och Iakkhos. På bilden är de 8 veckor.

Ett stort grattis till H-Kullen som idag fyller 3 år. HIPP HIPP HURRA till Hazel, Cayennne, Hestia "Enya", Hemera "Emmyloo", Hel "Lajka", Herakles "Herkules", Hugin "Hugo", Hades "Zhivoy". På bilden är de sju veckor.

Vi önskar er en trevlig första advent!  Vi har gjort ett nytt fotograferings tema med hundarna och varje ras får var sitt adventskort, först ut är borzoierna och det är Ginger och Grace som är modeller, den röda ljuslyktan symboliserar första advent.

Letade lite bilder på hundarna och hittade några fina bilder på både de stora och små.


Haylie och Kayla busar och solar på verandan


Haylie och Cassie leker på fältet


Kayla och Leia har roligt ihop


Atti och Cayenne


Småhundarna på promenad i skogen


Haylie och Kayla på fältet

Den 11 september var Fredrika på vinthundsklubbens officiella utställning i Laröd med Iakkhos. Han ställdes i unghundsklass och det gick väldigt bra och han fick EXC 1 Ck och R-CERT och även BIR unghund. Stort grattis Fredrika. Den 16 september var Emmylina i Tranås på deras inofficiella utställning med Nefertari "Natasha" hon ställdes i juniorklass och det gick jättebra hon blev 1:a med HP och BIR. Stort grattis Emmylina.

dag hos Andrea som har Guinevere "Gwennie", hon ordnade med en valpträff med Leias syskon, givetvis så var mormor Tosca också med. Det var så roligt att träffa syskonen Ronja som Andrea har och Zimba och hans familj. Tack Andrea för en jättetrevlig dag. Några bilder från valpträffen.


Tre generationer Tosca, Guinevere "Gwennie" och hennes tre valpar Leia, Ronja och Zimba


Gwennie med sina tre valpar


Andrea med Gwennie


Tosca och Leia var så trötta när de kom hem efter en händelserik och rolig dag

av Christians bror Henrik och hans son Alexander och deras två hundar Keiron och Quintus. Det var så roligt att träffa Izas två små killar, Quintus är verkligen en liten kopia av sin mamma, alla de små hundarna hade så roligt tillsammans. Vi passade på att ta lite bilder på dem.

Lite av vad som hänt på gården,min kompis Tina har sålt sin fjording Hero och köpt en mini shettis istället,Claudius, han har blivit presenterad tidigare. Hon har även sålt två av sina mini grisar Pongo och Perdita. Precis som förra året så hade vi får på besök under sommaren och hundarna tycker det är så kul då de går i hagen precis bredvid vår tomt, de springer varje gång de går ut ner till staketet för att hälsa på dem. Det var så roligt att träffa Bruno igen han var så liten förra året och i år var det han som var ledare, han har blivit så fin.
Tyvärr så går tiden så fort och till hösten var det dags för fåren att flytta hem igen, hästarna fick då ta deras hage och beta av det som är kvar, och sedan flytta över till sin vinterhage.
Hundarna tycker alltid att det är roligt när det händer en massa aktiviteter på gården, det är så mycket som ska göras på på hösten, fälten slås en sista gång och då är det alltid roligt att springa i det nyslagna gräset innan det balas in, sädesfälten ska skördas och halmen plockas upp sedan blir det plöjning av åkrarna och gödsling av fälten.
Vi har haft lite snö ett tag och då blir hundarna som tokiga de fullständigt älskar att vara ute och leka i snön, nu har det smällt bort och jag hoppas att det dröjer ett tag innan det börjar snöa igen.
Lite bilder på djuren som flyttat iväg.


Fåren, Bruno syns längst bak


Hero med vår häst Roxan


Perdita och Pongo

Ett stort grattis till Deya som fyllde år i går den 10 november . HIPP HIPP HURRA Deya på din 8 års dag, nu har du blivit veteran.

Alla lure coursing prov kontrollräknas och vid kontrollräkningen på provet i Torne, kom de fram till en felräkning och vi fick meddelande om att 3 hundar, borzoer, skulle byta plats. Det var platserna på Keira; Ikaros och Iakkhos, det nya resultatet blev följande på tredje plats Ikaros, andra plats Iakkhos med CERT och på första plats Keira med CERT. Det blev lite ombytta platser för syskonen, så roligt att de alla hamnade på pallplats igen. Stort grattis igen Fredrika och Martin.

Ett stort grattis till A-Kullen som fyllde 9 år den 7 oktober. HIPP HIPP HURRA till Agamemnon "Dexter", Achilles "Kingston", Apollon "Diesel". En extra tanke går till lilla Artemis "Engla" som är i hundhimlen. På bilden är de 6½ vecka.

Den 1 oktober var det årets sista lure coursing prov i Torne Vi kom bara dit med Keira och Fredrika och Martin med Iakkhos och Ikaros och Leena med Hugin "Hugo". Det var 13 anmälda, men för få hanar så det blev inte könsdelat. Det var en lite lurig bana med en väldigt snäv sväng som gick bakot och den lurade väldigt många hundar som kom av sig just där. Så det var lite nervöst när det blev borzoiernas tur att springa. Keira, Iakkhos och Ikaros gjorde alla ett bra första lopp, tyvärr kom Hugo av sig i den snäva svängen och bröt loppet. I andra loppet sprang Ikaros och Iakkhos tillsammans och de sprang fantastiskt bra ihop, även Keira gjorde ett otroligt bra lopp. Det blev nu en nervös väntan på resultatet och det slutade fantastiskt bra. På tredje plats kom Iakkhos, På andra plats kom Keira med CERT och på första plats kom Ikaros med CERT. Helt fantastiskt de tre syskonen på pallplats. Stort grattis Fredrika och Martin.

Den 25 september var vi på borzoi ringens klubbmästerskap, med oss hade vi Ginger, Grace, Keira och Cayenne. Cayenne fick följa med som sällskap, vi trodde inte att hon skulle springa alls då hon var så skendräktig, de hade ingen borzoi som kunde springa in banan så då fick hon testa att springa och det gjorde hon suveränt, så det var synd att hon inte var anmäld. Keira var som vanligt jätteduktig efter första loppet ledde hon och det blev ett spännande andra lopp och det var precis lika bra. Ginger och Grace fick mest följa med för att de tycker det är roligt och vi förväntade oss inga topp placeringar av dem. Det blev en nervös väntan på resultatet för Christian, jag och Helene räknade resultatet och visste hur det hade gått för Keira. På prisutdelningen börjar man först med veteranerna, och noviserna sedan licensklassen och därefter de hundar oavsett klass som placerat sig bäst och blir klubbmästare. Keira vann licensklassen och blev också klubbmästare. De fina Lc bilderna är tagna av Stefan Annala.


Keira


Grace


Cayenne


Ginger

Ett stort Grattis till N-Kullen som idag fyller 1 år. HIPP HIPP HURRA till Haylie, Kayla, Narcissos "Fjodor", Nefertari "Natasha" och Neptunus "Boris". På bilden är de 7 veckor.