Vi önskar er alla ett Gott Nytt År.

Idag är valparna 4 veckor gamla. De är nu riktigt livliga och de kan både skälla och morra på varandra när de leker. Leksaker är mycket intressanta och de undersöks väldigt intensivt, de går även på upptäcksfärd i valprummet. Deras personlighet visar sig nu mer och mer för varje dag. De är verkligen underbart gulliga. Fler bilder i valparnas bildgalleri.

Vi önskar er alla en riktigt God Jul.

årliga julkort tog vi igår. Som vanligt är pinnarna helt fantastiska, de fullständigt älskar att bli fotograferade. De går direkt och sätter sig och väntar på att få sina julkläder på sig och sedan poserar de, det är så otroligt roligt att fota dem. Tosca, Iza och Tigge fotade vi som vanligt tillsammans och på borzoiernas kort blev det Ginger och Grace som fick vara modeller. Resultatet ser ni på julafton.

Idag är valparna tre veckor, de busar med varandra och är riktigt livliga. De har provat på att äta riktig mat och det var riktigt gott, de är jätteduktiga. Det är så roligt att se hur de utvecklas, de är så otroligt gulliga. Igår vägde vi dem och deras vikt var. Hanarna: 1473 gram, 1427 gram och 1387 gram. Tikarna: 1445 gram, 1417 gram, 1360 gram, 1305 gram och 1262 gram. Fler bilder i deras valpgalleri.


Haft besök

2013-12-19 20:05
av min kusin Madeleine och hennes man Terje och deras gulliga hundar, två shih tsu, Nisse och Tobbe. Både hundarna och vi tyckte att det var roligt att de stannade ett par dagar. 
Två bilder som vi tog när vi var ute med hundarna.


 Atti, Iza, Briseis med Nisse och Tobbe

 

 

Nisse och Tobbe med Tosca

Sover så sött tillsammans.

Idag är valparna 2 veckor, de har nu öppnat ögonen och det börjar bli riktig fart på dem. Det är spännande att se hur deras färger börjar förändras, de är så söta och gulliga.
Fler bilder på dem i deras bildgalleri.

 

Therese och Kerstin var med Erebos "Bosse" och Euhemeros "Platon" på lc träning den 1 december och båda två blev färdiga med sin lc- licens. De är jätte duktiga och det ska bli så roligt att följa dem nästa säsong. Stort grattis till er bägge.

På morgonen när vi vaknade och släppte ut hundarna i trädgården såg både vi och hundarna 3 älgar,
2 vuxna och en kalv ute på stora fältet bakom huset, det som vi har som hundarnas rastgård .
De stannade kvar väldigt länge och hundarna forsatte att spana på dem genom köksfönstret och vardagsrumsfönstret, givetvis var det otroligt spännande. När vi sedan gick ut för promenad så var hundarna, både stora och små aldeles tokiga och sprang runt och nosade överallt. Ginger och Grace spanar ut på fältet varje gång de går ut, för att förhoppningsvis få se dem igen.

Idag är Ginas valpar en vecka, de har ökat fint i vikt och väger nu. Hanarna: 733 gram, 686 gram och 630 gram. Tikarna: 752 gram, 709 gram, 701 gram, 664 gram och 622 gram. Det är spännande att se hur deras färger utvecklas. Fler bilder finns i valparnas bildgalleri.

Ginas valpar, de föddess den 28 november. Det blev åtta valpar i blandade fina färger, tre hanar och fem tikar. Det blev en mer än vad som sågs på röntgen, men de sa att någon kunde vara dold. De vägde hanarna 384gram, 361 gram och 361 gram, tikarna 312 gram, 388 gram, 361 gram, 420 gram och 420 gram. Gina är en fantastisk mamma och hon och  valparna mår jättebra. Bilden är tagen några tiimmar efter att de föddes. Mer bilder finns i deras bildgalleri.


Gina

2013-11-22 15:58
har nu knappt en vecka kvar tills hon ska ha valpar. Häromdagen tog vi en bild på henne och hon är rätt så rund om magen och idag var vi och röntgade henne och de kunde räkna till sju valpar. Nu återstår det att se vilken könsfördelning det blir och vilka färger valparna får, det ska bli så spännande.


 

för hundarna var det häromdagen, då vi gjorde lite lure coursing. Det var en underbar dag ute och hundarna fick verkligen rusa av sig, sen hade vi väldigt trötta och belåtna hundar på kvällen.
Några bilder vi tog.

Ginger, Briseis och Brizby

Briseis och Amie

Iza, Atti och Brizby

Atti och Iza

Deya

Ett sent grattis till deya som fyllde 5 år den 10 november.

det har verkligen varit helt underbara höstdagar med strålande solsken. Vi har passat på att vara ute på härliga promenader i skogen med hundarna,, men de har också fått springa fritt och leka på det fätet som vi kallar stora hundrast gården och det är alltid lika uppskattat. Lite bilder på  våra hundar och även på Teine Just So Jadite "Klasse" som är pappa till Ginas väntade valpar, både ute och inne.

Doris med Ginger och Grace

Gina, Tosca, Briseis, Ginger, Grace, Klasse och Deya

Atti, Amie och Briseis

Brizby och Tosca

Väntar på mat Ginger, Grace, Deya, Klasse och i bakgrunden Gina och Doris

Ginger och Grace slappar i soffan

Tigge och Tosca Myser

Gina och Tosca

är parad med Teine Just So Jadite "Klasse" och nu hoppas vi på att vi får valpar den 28 november.
Stort tack till Camilla Collen på kennel Just So för att vi fått låna din underbara hane.
Mer information på sidan väntade valpar.

Gina och Klasse

Vi fick möjligheten att vara hundvakter till Teine Just So Jadite "Klasse" som han kallas för under en vecka och självklart tackade vi ja till det. Klasse är den fina killen vi ska para Gina med. Det blev dock en länge vistelse då Gina började löpa. Det har varit så roligt att ha honom här, han är helt underbar och smälte genast in i flocken med både de stora och små hundarna. Han har fått följa med oss på lure coursing och han är så duktig på att springa. Vi passade även på att ta lite bilder på honom.

lure coursing prov gick av stapeln i Maiestad den 29 september. Deya har varit skadad ett tag och det här blev det första provet för henne efter EM- vinsten i Tyskland. Vi har inför provet tränat henne konditionsmässigt då hon haft springförbud under en längre tid, men man vet inte hur pass bra hon kommer att vara efter så pass långt uppehåll. Deya var riktigt duktig, hon låg tvåa efter första loppet men halkade ner till en tredje plats efter andra loppet. Vi är jätte nöjda med det och hon samlade en hel del poäng till 10 i topp listan samt EM listan, även om hon är direkt kvalificierad till EM i Italien 2014 genom sin vinst i år, så är det roligt att placera sig i topp på den listan.

fick vi den 30 september då Christina som har lilla underbara Grendel, ringde och berättade att han mycket tragiskt hade gått bort. Christina vi tänker på dig i din svåra sorg och vi finns här för dig.

blev det den 30 september då vi hittade lilla Pelle död. Han var en så underbar katt med en stor äventyrs lust. Man såg honom ofta komma springande med värdens fart över fälten på väg till stallet för att äta. Varje gång man mötte honom var han så kelig och tillgiven och det är riktigt tomt utan honom.
Vet inte om Måns riktigt förstått att Pelle är borta, de har oftast haft lite olika runder och tidpunkter då de kommit för att äta och de har alltid haft olika sovplatser. Men vi funderar på om vi ska skaffa en ny katt som sällskap till honom.

ordnade Lars-Göran Christiansen och Eva Flodin, Mantsikka kennel den 21 och 22 september, träffen var för deras valpar och deras hanhundars avkommor. Vilket för vår del är Ginger och Grace efter Totty och Gina efter Gusti. På lördagen kom Per Nordal och berättade väldigt trevligt om Lure coursing, därefter blev det lure coursing träning och Per gav tips och råd om hur hundarna sprang, på söndagen var det utställnings träning med Helena Håkansson . Vi kunde dock bara vara med på lördagen och då fick Ginger och Grace fick springa, med på lördagen var även Therese med Erebos "Bosse". 
På söndagen var Therese där med "Bosse"och även Kerstin med Euhemeros "Platon". Stort tack för ett trevligt arangemang och riktigt roligt att träffas.