Stort grattis  till Q-kullen som fyllde 4 år igår. Grattis till Quintus och Qaisar. På bilden är de 6 veckor.

Av Johanna och Matz och deras killar Promethius "Elroij" och Pan "Nestor" och deras lilla Chihuahua Juni. Vi hade två så trevliga dagar och givetvis fick killarna springa lite Lure coursing. De är så duktiga, så fort som träningarna kommer igång igen så ska de påbörja sin licens. En bild på Johanna och Matz med Nesstor, Elroij och lilla Juni i bakgrunden.

Idag fyller B-Kullen 10 år. Stort grattis till Briseis och hennes Systrar Belonna "Siri" och Berenike "Nikita", en exta tanke till Bacchus "Mållgan" som är i hundhimlen. På bilden är de drygt 5 veckor.

Nu hoppas vi på borzoi valpar då Keira, C.I.C SELCCH NOLCCH DKLCCH Tinniwinnies Ishtar Golden Lady är parad med Dustin, Tinniwinnies Oden Fawn Lord, den 22 mars och valparna beräknas att födas den 24 juni. Så vi hoppas på både vackra och framtida duktiga lc hundar i den här kombinationen. Det är en parning vi länge sett fram emot att kombinera Deyas dotter Keira med Ginas son Dustin, det här är en drömparning för oss. Länk till stamtavla på borzoi files  

Keira är Internationell, Svensk,Dansk och Norsk lure coursing champion, 2:a på EM i lure coursing 2018
och har CERT och CACIB på utställning.
Dustin har CERT på Lure coursing och då de måste ta sitt championat under två säsonger så skulle han ha tävlat nu i år och då kunna ta sitt championat och också deltagit på EM i Ungern.

Tyvärr så har Corona viruset gjort att alla tävlingar hittills varit inställda, ingen vet än när de kan bli aktuellt med att tävlingarna kommer i gång igen. Får hoppas på att det blir några tävlingar i år.   

Ett stort grattis till F-kullen som fyller 8 år idag och blir nu veteraner. Grattis till Forsete "Ozzy", Felicitas "Flisan" och Fortuna "Vera". En extra tanke till Faunus "Milo" och Faustina "Winnie" som är i hundhimlen. På bilden är de 8 veckor

 

Ett stort grattis till L-kullen fyller år. Grattis till Loke, Lancelot "Sigge", Luna och Lamia "Maxi". På bilden är de 7 veckor

Stort grattis till E-kullen som fyller 8 år idag och blir i och med det veteraner. Grattis till Grace, Erebos "Bozze", Eros och Euhumeros "Platon", en extra tanke till Ginger som är i hundhimlen. På bilden är de 8 veckor

Den 7 maj var vi på veterinärbesiktning med valparna och de var så duktiga så nu är de Chippade, vaccinerade och besiktigade utan anmärkning

Nu är valparna 9 veckor och det är så otroligt gulliga. De älskar att leka med de små hundarna både inne och ute. De är så äventyrliga och går hela tiden på upptäcktsfärd de är så modiga och busiga. En bild nedan och fler i deras bildgalleri.

Igår var valparna 8 veckor och nu är de riktigt busiga och så otroligt gulliga. De är på upptäcktsfärd över hela tomten och tycker det är väldigt roligt att leka med de små hundarna. De väger nu killen 1126 gram och tjejen 1248 gram. En bild nedan och fler i deras bildgalleri

Stort grattis till O-kullen som fyller 3 år idag. Grattis till Dustin och Leona och deras syskon Odysseus "Aslan", Oidipus "Teo", Orfeus. Ophelia, Olympia "Ofelia", Octavia "Fiona". På bilden är de 7 veckor. 

Nu är valparnas namn bestämda och det blir samma tema som vanligt, ett namn från en mytologi eller historisk person och deras färg kommer att vara med i namnet. De här gången är det ett namn från kinesisk mytologi och en historisk person. 

Tinniwinnies Xerxes Fawn Lord - Xerxes l, var fördd 519 f.kr och död 465 f.kr han var en persisk storkonung som tillhörde den akemenidiska dynastin. Han regerade mellan 486 och 465 f.kr. Xerxes var son till Dareios l och Kyross ll dotter Atossa. Xerxes var den av Dareios söner som föddes först efter hans trontillträde och Dareios utropade honom till sin efterträdare istället för den äldre brodern Artabazanes. Xerxes fick börja sin regering med att kuva en revolt i Egypten genom att angripa via deltat. Även i Babylonien pågick revolter genom att befästningar revs, tempel plundrades och Marduks staty förstördes. I och med detta avsade han sig titlarna Kung av Babylonien och Kung av Egypten och titulerade sig enbart Kung av Persien och Medien. Efter att ha kuvat revolter i Egypten och Babylonien tog han upp sin faders krigsplaner mot grekland. Kriget utkämpades både till lands och till sjöss och 480 f.kr lyckades han eter slaget vid Thermopyle inta Aten. men drog sig tillbaka till Mindre Asien efter ett flottnederlag vid slaget vid Salamis. 479 f.kr besegrades den kvarlämnade armen vid Plataiai och flottan Mykale.  Trots nederlagen tillskansade sig Xerxes stort inflytande i Grekland och inom det Persiska riket stärkte han det kejserliga traditionen med både nya byggnader och påkostade ceremonier inom hovet. Xerxes såg till att slutföra faderns byggnadsprojekt och påbörja egna i huvudstaden Persepolis. xerxes föll offer för en palatsrevolution och hans son Artaxerxes eftertädde honom. 

Tinniwinnies Xiwangmu Fawn Lady - Xiwangmu är en gudinna i kinesisk mytologi. I det tidigaste bokverket Shanhaijing framställdes hon som en skrämmande varelse, senare kom hon att uppfattas som härskarinna över ett jordiskt paradis och som förvaltare av odödlighetens hemlighet. Hon är den kvinnliga parten som en gång per år mötte sin manliga motsats Dong Wang Gong i en process som representerade motsatsernas förening. (Som Yin och Yang). Hon höll hov på berget Kunlun och kunde ibland ses flyga på en fågels rygg. Hon var ständigt uppvaktad av sina tjänarinnor jadeflickorna och deras trbenta fåglar. Ibland hade hon också kontakt med de legendariska första kejsarna Gaoyao, Huang-Di, Ku, Shun och Yao och med 6000 års mellanrum mognade hennes magiska persikor som kunde ge gudarna odödlighet. Den älsta avbildningen Xiwangmu hittades vid utgrävningen av Markis Haihuns grav (92-59 f.kr) som har pågått sedan 2011. På en polerad bronsspegel finns en bild på Xiwangmu tillsammans med Don Wang Gong. 

Idag är valparna sju veckor och de är väldigt busiga och gulliga, de tycker att det är jätteroligt att vara ute och leka. och att upptäcka nya rum inomhus. Deras vikt är nu killen 865 gram och tjejen 1015 gram gram. En bild nedan och fler i deras bildgalleri.

Ett lite sent grattis till D-Kullen som fyllde nio år igår. Stort grattis till Demeter "Pixie", Diana "Chilla", Discordia "Tinnie", Dante, Dionysos "Dino", Dvalin "Harley" Djoser "Ollie". På bilden är de 5 veckor

 

Ett stort grattis till S-kullen som fyller 2 år idag. Grattis till Kellie, Cora, Ciara och syskonen Semele "Avanna", Siduri "E'Chelle", Salonina "Zavanna", Severina "Bodil", Shelardi "Zindra", Saranyu "Sarafina" och Shiva "Tzarek". På bilden är de 6 veckor.

Igår var valparna 6 veckor och de är så busiga och gulliga. De springer runt och leker i valprummet och har fått vara ute och det var jättespännande. Vi vägde dem när de var 5 veckor och fyra dagar och deras vikt var då killen 676 gram och tjejen 738 gram, deras vikt idag är killen 757 gram och tjejen 866 gram. En bild nedan och fler i deras bildgalleri.

Vi önskar er en riktigt Glad Påsk

Nu är de fem veckor och riktigt busiga det tycker att leksaker är väldigt roligt och spännande. De äter nu riktig mat och det är väldigt gott. En bild nedan och fler i deras bildgalleri.

Nu äntligen har Keiras internationella Lure coursin championat blivit godkänt av FCI.

 

Nu är valparna fyra veckor och de busar nu med varandra och går på upptäcktsfärd i hagen de har börjat med att äta fast föda och det är gott. Leia är så otroligt duktig med sina små valpar. En bild nedan och fler i deras bildgalleri.