En fantastisk dag på Lc provet i Mariestad den 12 oktober. Christian åkte i väg med Dustin och Kenna det var deras första officiella prov och de sprang båda helt fantastiskt. Kenna ledde efter första loppet och Dustin låg på en delad fjärde plats. De sprang båda två helt suveränt i andra loppet och vi var väl rätt säkra på att Kenna skulle vinna då hon ledde med 9 poäng före tvåan, men hoppades på att Dustin skulle kunna spring upp sig det är alltid svårt för en hane när det inte är könsdelat, det blev en nervös väntan. Till slut blev det prisutdelning och det kunde inte bli bättre Dustin 2:a med CERT och Kenna 1:a med CERT. Stort tack för ett väl organiserat lure coursingprov. En bild på dem

Ett stort grattis till A-Kullen som fyllde 12 år den 7 oktober. Grattis Apollon "Diesel" och Achilles "Kingston". En extra tanke till Artemis "Engla" och Agamemnon "Dexter" som är i hundhimlen. På bilden är de 6,5 vecka.

Ett stort grattis till Leia som fyllde 4 år den 27 september.

Ett stort grattis till N-Kullen som fyllde 4 år den 27 september. Grattis till Haylie, Kayla Narsissos "Fjodor" och Nefertari "Natasha". En extra tanke till Neptunus "Boris" som är i hundhimlen. På bilden är de 8 veckor.

Idag är valparna 8 veckor så busiga och gulliga små valpar med helt underbara personligheter. De är ute på äventyr på hela tomten de älskar att springa runt och vara på upptäcktsfärder. De har alla fått testa på att springa efter lure cousing trasan när vi drog den i ett snöre och alla tyckte det var jätteroligt och sprang efter den otroligt att alla har ett intresse av trasan. Nedan några bilder på dem.

Tinniwinnies Vishnu Black Lord, Tinniwinnies Viracocha Brindle Lord, Tinniwinnies Vulcanus Black Lord och Tinniwinnies Wimur Black Lord

Tinniwinnies Vahagn Red Lord, Tinniwinnies Vamana Brindle Lord, Tinniwinnies Varuna Fawn Lord och Tinniwinnies Valkyria Brindle Lady

Tinniwinnies Valeria Brindle Lady och Tinniwinnies Vesta Red Lady

Ett stort grattis till Tosca som fyller 11 år idag. 

Darka var på lure coursing tävling den 22 september i St Aegyd i Österrike med Narsissos "Fjodor". Det gick fantastiskt bra han gjorde två fina lopp och kom 1:a med CERT och CACIL. Stort grattis Darka.

Igår var vi på valpbesiktning de var så duktiga och gulliga med veterinären. Så nu är de Chippade och vaccinerade och även besiktigade och är nu klara för leverans då de blir 8 veckor.

Den 18 september var valparna 7 veckor och nu är det riktigt full fart, de springer och leker i hela trädgården. De har så roligt med de små hundarna som de leker med varje dag. De är riktigt busiga och otroligt gulliga. de tycker det är jätteroligt när det kommer folk på besök så de kan leka och gosa med dem. Nu är det svårt att få dem alla på bild men vi lyckades få ihop en gruppbild på dem. Fler bilder kommer i deras bildgalleri.

 

1. Valkyria, Vishnu och Vimur     2. Viracocha och Valeria   3. Vesta ovh Varuna 4. Vamana

1. Vahagn  2. Valeria  3. Valkyria  4. Vulcanus

Den 11 september var valparna 6 veckor, de är riktiga små charmtroll och små busfrön, de springer nu ut på upptäcktsfärder på tomten och de är så modiga och nyfikna. De leker med de små hundarna och det är jätteroligt. De är så gulliga och de har alla en sån underbar personlighet. De har alla fått sina namn och nedan är tre bildcollage med deras namn under. Fler bilder i deras bildgalleri.

Tinniwinnies Vimur Black Lord, Tinniwinnies Vesta Red Lady, Tinniwinnies Varuna Fawn Lord och Tinniwinnies Vishnu Black Lord

Tinniwinnies Vulcanus Black Lord och Tinniwinnies Valeria Brindle Lady

Tinniwinnies Vahagn Red Lord, Tinniwinnies Vamana Brindle Lord, Tinniwinnies Viracocha Brindle Lord och Tinniwinnies Valkyria Brindle Lady

Nu har valparna fått sina namn och som vanligt har vi samma tema ett namn från någon mytologi eller historisk person och deras färg ingår i namnet. Namnen är från indisk, romersk armenisk, nordisk och inkas mytologi och ett historiskt namn. 

Tinniwinnies Vishnu Black Lord - Vishnu är i indisk mytologi en av hinduismens högsta gudomligheter. I den polyteiska hinduismen dyrkas han som alla själars och världars yttersta ursprung. Han avbildas vanligen med blå hy och fyra armar, hållande en klubba och en diskus. Han sitter på en lotusblomma och rider på en fågel, örnen, Garuda. Han har en hjälm eller krona och åtföljs alltid av sin månghövdade kobra, Ananta-shesha. Hans hustru är Lakshmi, lycko och fruktbarhetsgudinnan och hans boning är den högsta himlasfären, Vaikuntha eller "Platsen utan ängslan", dit hans hängivna kommer efter livets slut. 

Tinniwinnies Vimur Black Lord - Vimur är en älv i nordisk mytologi. Snorre Sturlasson kallar den "den största av älvar". Vimur näms också i Ulf Uggasons Hûsdrápa, där den verkar vara en gränsflod mellan människornas värld och jättarnas. I skáldskaparmál 18 berättas det att Tor och Loke under sin färd till jätten Geirröd måste vada över Vimur. Vid vadstället försöker Geirröds dotter Gjalp dränka dem genom att kissa i floden så att den hastigt svämmar över. Då klamrar sig Loke fast i Tors maktgördel för att inte spolas bort, Tor kastar en stor sten mot det ställe varifrån vattnet kommer med orden At ósi skal á stemma (En älv ska dämmas vid utloppet)  Tor hivar sig sedan upp ur älven med hjälp av en nedhängande rönnruska.  

Tinniwinnies Vulcanus Black Lord - Vulcanus var eldens och smideskonstens gud i romersk mytologi, son till Jupiter och Juno. Han hade också rollen som skyddsgud och var gift med gudinnan Venus. Han hade i Rom en urgammal helgedom det s.k Volcanal, på sluttningen av den Kapitolinska kullen och till hans ära firades festen volcanalia den 23 augusti, under kjejsartiden med circensiska spel.

Tinniwinnies Vamana Brindle Lord - Vamana var i indisk mytologi en av guden Vishnus inkarnationer. I en berättelse om Vishnu blev han berövad mark som tillhörde honom . För att lura den orättmätiga kungen uppträdde han i skepnaden av dvärgen Vamana. Han lyckades få kungen att lova honom så mycket land som han kunde omfatta med tre steg, varpå han återtog sin verkliga skepnad och i tre steg återtog han allt sitt land.

Tinniwinnies Viracocha Brindle Lord - Viracocha är den stora skaparguden i för Inka och Inka mytologin i Anderna- regionen i Sydamerika. Han var en av de viktigaste gudarna i Inkapanteonen och betraktades som alltings skapare, eller det ämne från vilket allt skapats och är intimt associerad med havet. Han skapade universum, solen, månen och stjärnorna, tiden (genom att beordra solen att röra sig över himlen) och självaste civilisationen. Han dyrkades som en solgud och stormgud, han avbildades med solen som krona med blixtrar i händerna och tårar som faller från hans ögon likt regn. han förknippas även med fruktbarhet och de livgivande krafterna i naturen, exempelvis regnet. Tillsammans med Mama Cocha fick han sonen Inti. I berättelserna om honom beskrivs hur han steg upp ur Titicacasjön efter den översvämning som utraderade det första människosläktet. Efter att ha rest runt bland inkafolket och predikat en tid försvann han norrut för att aldrig återvända.

Tinniwinnies Vahagn Red Lord - Vahagn var en krigsgud i armenisk mytologi. Alla gudar har enligt den Euhemerosiska tron varit levande människor, Vahagn ska ha introducerats till det armeniska kungahuset som son till Yervand (600-talet fkr), tillsammans med sina bröder Bab och Tiran. Han skall sedan, enligt en födelsesång ha utfört olika saker som gjorde att han upphöjdes till gud. Vahagn slogs bland annat mot  och dödade drakar och fick därför även titeln Vishabakagh "Drakdödaren". Han sågs som en gud man bad till för att få mod. Han var också en solgud, rival till Baal-shamin och Mihr. hans motsvarighet i romersk mytologi är Mars. 

Tinniwinnies Varuna Fawn Lord - Varuna är en skapelsegud i den hinduiska, Indiska mytologin. Han både skapade ordningen i världen och vidmakthåller den. Han är både allvetande och närvarande i allting som han skapat. Han förknippas dels med rättvisa, dels med solen som kallas hans öga. Genom ett medium som kallas Maya verkar han genom att döma människornas handlade  från sin himmelska palats. Varuna är förmodligen en av de urspungsgudar som givit västvärlden dess bild av Gud. I den indiska kulten gled hans gestalt samman med den persiska guden Mithra och Aryaman och i omdanad form introducerades som den ende guden i det romerska imperiet.

Tinniwinnies Vesta Red Lady - Vesta var i romersk mytologi eldens och den husliga härdens gudinna vars eld aldrig fick slockna. Vesta förknippas både med hemmets härd och med de lågor som utgjorde talismaner i templen. Dessa senare eldar vårdades av kyska prästinnor - Vestaler- som var viktiga i Roms ceremoniella liv. På Forum Romanum i Rom finns lämningar efter Vestatemplet, som har antagits vara byggt till hennes ära av Numa Pompilius. Hennes motsvarighet i grekisk mytologi är Hestia.

Tinniwinnies Valeria Brindle Lady - Galeria Valeria var en romersk kjejsarinna och helgon, hon var född okänt år och död 315, hon var gift med Kjejsar Galerius. Hon var dotter till Kjejsar Diocletianus och blev gift med Galerius som en vänskapspakt då fadern gjorde denne till Caesar 293. Hon adopterade även makens utomäktenskapliga son Candidianus. Hon ska ha sympatiserat med de kristna, som maken förföljde. Galerius överlämnade vid sin död 311 henne och hennes mor till Licinius, men de flydde till Maxminus Daia, vars dottr var hennes adoptivsons trolovade. Då hon avböjde Daias frieri konfiskerades hennes egendom och hon fängslades i Syrien. Vid Maxminius död 315 gav Licinius order om avrättning av henne och hennes mor. Hon gömde sig ett år men upptäcktes i Thessaloniki där hon halshöggs på torget, varefter hennes lik slängdes i havet. Hon blev helgonförklarad med sin mor.  

Tinniwinnies Valkyria Brindle Lady -  Valkyria/ valkyrior var i nordisk mytologi kvinnliga väsen som förde döda på slagfältet till gudarnas värld. En valkyria var en psykopomp, en religionshistorisk term som betyder "själaförare". Hälften av de utvalda kämparna fick komma till Odens Valhall och hälften till Freyjas Folkvang. 

Idag fyller Brizby 13 år, stort grattis till henne och syskonen Biquet "Ziri", Bellami "Stella", Bizette "Aska", Bizkit, Bizzy "Timon", Bizze "Puma".

Valparna är nu fem veckor och de är riktigt busiga, de tycker det är väldigt roligt att gå på små upptäcktsfärder på tomten. De har börjat att träffa de små hundarna och Kenna och det var jätteroligt och spännande. De väger nu hanarna: 3600 gram, 3250 gram, 2900 gram,2800 gram,2750 gram,2700 gram och 2500 gram. Tikarnas vikt: 2950 gram, 2700 gram och 2450 gram. De är så gulliga, deras personlighet utvecklas mer och mer, ska bli så roligt att se de utvecklas. En bild nedan och fler i deras bildgalleri.

Maria var med Waimariwi "Coco" på den officiella utställningen i Ljungskile den 24 augusti och hon ställdes i valpklass 6-9 månader och då blir det ett inofficiellt resultat. Hon var så duktig och fick jättefin kritik, hon blev 1:a med HP och BIM.

Tina var med Julius "Zazu", Jupiter "Timon" och Trud "Eggelina" och Jenny var med Shelardi "Zindra" på inofficiell utställning i Skede, Vetlanda den 24 augusti.  Zazu  blev 1:a med Hp och BIR, Timon 2:a. Eggelina kom 1:a hon behöver växa på sig lite och lite mer träning, hon gick också med saga i barn med hund och där var hon jätteduktig. Zindra var jätteduktig och kom 1:a hon behöver utvecklas och bygga lite mer muskler. Alla fick fin kritik.

Stort grattis Maria, Tina och Jenny  bilder på coco, Zindra och Eggelina

Den 1 september var det dags för Km, det var några år sedan sist och det skulle bli jätteroligt att åka igen. Christian åkte iväg med Dustin, Kenna och Ciara. Det var första gången de ställde upp i en tävling Dustin och Kenna i Licensklass och Ciara som novis.

Dustin sprang ett helt fantastiskt första lopp med Kenna, hon gjorde ett liten miss och det kostade henne poäng. Ingen fick reda på resultatet efter första loppet så man fick gissa sig till hur de låg till. Dustin fick rött täcke vilket betyder att han hade något mer poäng mer än den hund han sprang med, Kenna fick blått täcke så hon låg lite efter poängmässigt till den hund hon fick springa med, båda sprang ett jättebra andra lopp. Lilla Ciara hade aldrig åkt så långt och var lite trött efter resan och det var så spännande med alla nya intryck, hon sprang två bra lopp, men hon kan bättre så för oss var det bara roligt att hon fick vara med och det blev en erfarenhet för henne. Sedan blev det en lång väntan innan prisutdelningen. Dustin vann licensklassen och blev 2:a klubbmästare och Kenna kom fyra i licensklassen, lilla Ciara kom femma bland noviserna. Så fint resultat och det ska bli så roligt att tävla vidare med Dustin och Kenna och att ta licens på Ciara. Bild från prisutdelningen Kenna ska vara fyra men är inte med på bilden. Tack alla för en jättetrevlig dag.

Den 28 augusti var valparna fyra veckor. De går nu på äventyr i hela rummet och busar med varandra de har också börjat att intressera sig för leksaker. De har också fått vara ute och det var både spännande och roligt. De fortsätter att gå upp bra i vikt och dagen innan vägde vi dem och deras vikt var då: Hanarna, 2661 gram,2365 gram, 2270 gram, 2035 gram, 2155 gram, 2147 gram och 2089 gram. Tikarnas vikt var: 2187 gram, 2037 gram och 1912 gram. De är så gulliga och deras personlighet kommer fram mer och mer. En bild nedan och fler i deras bildgalleri. 

Idag är valparna 3 veckor de har börjat äta fast föda och det är jättegott. vi vägde dem igen när de var 2½ vecka och då vägde de: hanarna, 1491 gram, 1355 gram, 1340 gram, 1332 gram, 1328 gram, 1261 gram och 1213 gram, tikarna 1378 gram, 1152 gram och 1098 gram. De är så gulliga med varandra och med mamma Cayenne. De är så gulliga och så roligt att se när de småbusar med varandra och kommer direkt till oss när vi kommer in och vill gosa. Deras underbara färger utvecklas mer och mer hela tiden och de kommer alla få fantastiska färgkombinationer. En bild nedan och fler i deras bildgalleri V-kullen.

I onsdags den 14 var valparna två veckor och de har nu öppnat ögonen. De fortsätter att gå upp bra i vikt. Vi vägde dem den 10/8 och då var pojkarnas vikt, 1025 gram, 893 gram, 852 gram, 842 gram, 826 gram, 814 gram och och 801 gram, flickornas vikt var 934 gram, 753 gram och 643 gram.  De är nu mycket mer aktiva och både morrar och skäller på varandra de har till och med ylat och det låter så otroligt gulligt. De är mycket mer medvetna om sin omgivning och gosar med varandra och mamma Cayenne. De är så gulliga och det ska bli roligt att se hur deras personlighet utvecklas. En bild nedan och fler i deras bildgalleri V-Kullen.

Den 7 augusti var valparna 1 vecka gamla. De fortsätter att gå upp bra i vikt och de vägde, killarna, 949 gram, 838 gram, 819 gram, 794 gram, 779 gram, 792 gram och 725 gram, tjejerna 821 gram, 708 gram, 590 gram. De är nu mer aktiva och gnäller så fort de kommer en bit bort från mamma Cayenne. De har så otroligt fina färger och det ska bli så roligt att se hur färgerna kommer fram mer och mer. En bild nedan och fler i deras bildgalleri V-Kullen.

 

Den 31 juli fick Cayenne sina valpar det blev 10 stycken, 7 hanar och 3 tikar i de mest fantastiska färger. Allt gick bra och både Cayenne och valparna mår bra, hon är en fantastisk mamma. De är helt underbara ska bli så roligt att få se de utvecklas. Vi vägde dem sent på kvällen och deras vikt var då, hanarna: 478 gram, 477 gram, 475 gram, 454 gram, 441 gram, 441 gram och 380 gram. Tikarna: 457 gram, 380 gram och 353 gram. De äter bra och går upp bra i vikt. Några bilder på dem från nyfödda till 4 dagar. Fler bilder kommer i deras album V- kullen.

4 dagar

3 dagar

2 dagar

2 dagar


Nyfödda