Den 13 juli kom Susann och Emmylina och deras borzoi Tinniwinnies Nefertari Black Lady "Natacha" (Haylie och Kaylas syster) för att hämta Olympia. De hade varit här tidigare och hälsat på lilla tjejen och vi hade kommit överens om att hon skulle stanna lite längre och nu var det dags för dem att få hem sin lilla tjej. Vi hade en trevlig kväll och åt middag tillsammans och innan de åkte iväg så fick Natacha och Olympia som kommer att kallas för Ofelia träffa varandra och de var så gulliga ihop, de kommer att ha så mycket glädje av varandra och ha så skoj. Ofelias nya hem kommer att vara i Hässleholm och hon får som sagt Natacha och en cocker spaniel som kompis. Vi saknar den lilla tjejen men hon har fått en underbar familj och vi har henne på halv foder avtal dvs bibehållen avelsrätt. Vi önskar er Lycka till med Ofelia.

Den 28 juni kom Christina och Jan för att hälsa på och kika på lilla Oidipus. Vi hade kommit överens om att vi skulle göra göra en ny veterinär besiktning på honom så han skulle bli färdig för flytt om de tyckte om honom. Givetvis så fann de varandra direkt och vi hade en trevlig dag tillsammans med lite lunch och fika. Tiden gick fort och det blev sedan dags för dem att åka, han flyttar till Ängelholm och kommer att kallas för Olly. Det är alltid lika känslosamt när de små flyttar iväg men han har fått en underbar familj så det känns väldigt bra. Vi önskar er lycka till med lilla Olly.

Först ut att flyta var Octavia, Håkan och Mia hade redan varit och hälsat på vid två tillfällen och den 20 juni var hon 8 veckor och färdig för att kunna flytta till sin nya familj. De kom senare på kvällen så vi åt middag tillsammans och hade en riktigt trevlig kväll. Sedan blev det dags för dem att åka hem med lilla Octavia som kommer att kallas för Fiona. Hon kommer att få två hundkompisar och flyttar till Dannike som ligger nära Borås.  Vi önskar er lycka till med lilla Fiona.

Den 21 juni kom Lotta och Arne för att hämta Orfeus. De hade tidigare varit och hälsat på och nu hade dagen kommit då de skulle hämta honom. Vi hade en trevlig dag tillsammans med lunch och fika. Sedan var det dags för dem att åka hem till Älvkarleby. Han få två hundkompisar att leka med och kommer att få behålla sitt namn vi önskar er lycka till med lilla Orfeus.

Sedan var det Ophelias tur att flytta den 22 juni. Anne och hennes vän hade tidigare varit på besök och nu hade dagen kommit då de skulle hämta hem henne. De kom på eftermiddagen så vi åt lite lunch och tog en fika tillsammans och hade en trevlig dag ihop. Sedan var det dags för dem att åka hem, hon flyttar till Herrljunga och kommer att få behålla sitt namn. Vi önskar dig lycka till med lilla Ophelia.

Den 23 juni var det Odysseus tur att flytta. Inger hade tidigare varit här vid två tillfällen och nu kom hon med sin son för att hämta hem honom. Vi tog en fika tillsamman och hade en trevlig förmiddag. Sedan blev det dags för dem att åka hem till Trollhättan. Han kommer att få en katt att leka med och kommer troligtvis att få behålla sitt namn. Vi önskar er lycka till med lilla Odysseus.

Det är alltid känslosamt att skiljas från de små men det känns väldigt bra då de alla har fått så underbara familjer och om igen lycka till med era små valpar.

 

Octavia "Fiona"

Orfeus

Ophelia

Odysseus 

Ett par söta bilder på Gina och en av valparna.

Jenny, Jimmy, Saga och Tina var över för ett tag sedan och då började vi med en del förberedelser inför lure racet. saga passade på att umgås med valparna som var kvar. Lite söta bilder på henne med Gina och valparna. Foto Jenny Kjellman.

Vi önskar er en trevlig midsommar

 

Ett stort grattis till mina underbara tjejer som idag fyller 12 år. Tänk att tiden gått så fort, kommer ihåg när de föddes hemma hos oss på Lidingö, min svägerska tog valpar på sin underbara tik och de bodde hos oss under tiden hon hade valparna. Meningen var att bara ha en dvärgpinscher valp men det slutade med två då jag föll totalt för dessa tjejer. Stort grattis även till syskonen Musse och Athena.

Igår var valparna 8 veckor så nu blir det sista gruppbilden på dessa underbara valpar. De är så framåt och nyfikna på allt. De tycker det är så roligt att vara med småhundarna och givetvis så är det roligt att leka med mamma Gina, hon är så gullig med sina valpar. De är så underbara och alla en otroligt härlig personlighet. En bild nedan och fler i deras bildgalleri.

den 27 maj åkte Christian med Keira till Lc provet i katrineholm, Cayenne var också anmäld men vi fick stryka henne då hon löpte. På plats var även Fredrika med Ikaos och Iakkhos. Keira var inte riktigt i form då hon var lite påverkad av att vi hade besök, Lennarts  fyra borzoi hanar. Hon gjorde två bra lopp men inte riktigt så som hon brukar springa, Iakkhos var som vanligt helt fantastisk och även Ikaros gjorde bra ifrån sig. Resultatet blev följande, Iakhkos 1:a Ikaros 3:a med cert och Keira 3:a en toppendag för de tre syskonen som samlade poäng inför kvalet till nästa års EM. Stort grattis Fredrika. Nedan bild på Iakkhos och Ikaros

Iakkhos

Ikaros

Har Tina varit på den 17 juni med Juno "Trassel" och hon var jätteduktig. Grattis Tina och stort tack för att du har gjort det.

Den 13 juni var vi och ögonlyste och patella undersökte  Mini och Juno"Trassel" och båda tjejerna var utan anmärkning.

I måndags var valparna på veterinärbesiktning och de var jätteduktiga. Så nu är de chippade, vaccinerade och besiktigade utan anmärkning.

I tisdags var valparna 7 veckor. de har blivit så stora nu och nu springer de runt på hela tomten, de är så busiga och otroligt modiga och nyfikna. De leker med småhundarna hela tiden och det är jätteroligt. De har även träffat några av de stora hundarna och det är också roligt. De har alla utvecklat en så otroligt härlig personlighet och de är så gulliga och tillgivna. En bild nedan och fler i deras bildgalleri.

 

Nu är det bestämt vad valparna ska heta, det blir på bokstaven o och det är samma tema som tidigare, något historiskt namn eller från någon mytologi. Den här gången är det från grekisk mytologi, nordisk mytologi,  nordamerikanska Irokesindianernas mytologi, ett historiskt namn, en historisk plats och namn från en gammal känd bok. Som vanligt är deras färg med i namnet.

Tinniwinnies Orfeus Red Lord - Orfeus är den som fått representera musikkonsten och lyran inom den grekiska mytologin. Han var son till guden Apollon, solens, klarhetens och sångens gud och musan Kalliope och kom från Thrakien. Orfeus var gift med den vackra nymfen Eurydike. Han spelade lyra och sjöng mycket vackert, så att de vilda djuren blev tama och floder stannade upp för att lyssna. När Eurydike trampade på en giftorm och dog så sörjde Orfeus henne så mycket, hans musik var så fylld av sorg att den fick gudar och nymfer att börja gråta. Orfeus beslöt sig för att återföra Eurydike från dödsriket. När han kom fram till dödsriket så övertalade han Hades och Persefone med hjälp av sin musik att tillåta Eurydike att få följa med Orfeus tillbaka, på villkoret att han inte fick vända sig om och se sin hustru förrän de var upp i dagsljuset. När de nästan var framme så vände han sig hastigt om och fick se Eurydike dras tillbaka till underjorden, det var sista gången han såg henne. Förkrossad vandrade Orfeus omkring i Thrakiens skogar och sjöng klagosånger om sin hustru. Han blev attackerad av menader  som slet honom i stycken. Hans huvud flöt utför floden och ut i havet, sjungande Eurydikes namn.Till slu strandade det på ön Lesbos, där det begravdes och ett orakel byggdes ovanpå graven. Hans lyra for upp till himlen och blev stjärnbilden lyran. 

Tinniwinnies Odysseus Creme Lord - Odysseus var i grekisk mytologi en berömd sagohjälte och kung över Ithaka och de närmast kringliggande öarna utanför Greklands västra kust. Han är huvudpersonen i den stora homeriska hjältedikt som efter honom bär namnet Odysséen samt en av de viktigaste personerna i Iliaden. Odysseus var son till Laertes och Antiklera, dotterson till Autolykos och gift med Penelope. Med henne fick han sonen Telemachos. Till deltagande i trojanska kriget förde han på tolv skepp krigarskarorna från sitt rike och var en bland de främsta kämparna, Iliaden skildrar honom som tapper i striden, men i synnerhet utmärkte han sig genom beslutsam uthållighet i föreningen med en hög grad av listig förslagenhet. Under hemfärden från Troja efter krigets slut upplevde Odysseus många och märkvärdiga äventyr som skildras i Odysséen. Efter tjugo års irrfärder återsåg han sitt fädernesland och återförenas med sin familj. i Konsten avbildas han ofta med sjömäns toppiga huvudbonad.

Tinniwinnies Oidipus Creme Lord - är en kung som förekommer i grekisk mytologi. Det mest kända verket om honom är Kung Oidipus av Sofokles. Kungaparet I Thebe får av ett orakel reda på att deras nyfödda son ska komma att döda sin far och gifta sig med sin mor. En herde anlitas därför till uppdraget att lämna honom att dö ute i vildmarken, långt ute i vildmarken lägger herden ner det lilla barnet och det för att dö. En annan herde hittar barnet och tog med det till sin kung, Polybos i kungariket Korint, han uppfostrar honom som sin egen son. Oidipus blir en mycket bra fäktare, han får sedan reda på spådomen att han ska mörda sin far och avla barn med sin mor. Då han inte vet om att han är ett hittebarn flyr han ifrån Korint för att detta inte ska kunna hända. I ett T-kors möter han en man med en stor vagn  och två soldater bredvid sig. De börjar bråka om vem som har väjningsplikt, vilket slutar med att Oidipus dödar mannen (som är hans far) och soldaterna. Han fortsätter och kommer till staden Thebe som är belägrad av en sfinx. Denna äter upp alla som försöker ta sig ut ur staden, men kan besegras genom att någon svarar rätt på en gåta. Oidipus får en gåta som han svarar rätt på och och sfinxen som aldrig trodde någon skulle klara gåtan kastade sig ner för berget och dör.  I Thebe trodde de att Kungen Laios hade dödats av ett gäng stråtrövare, då han var ute på resa. Så när Oidipus kommer till Thebe gifter han sig  med drottningen Lokaste och får fyra barn med henne.  När staden drabbas av en landsplåga, en sjukdom som drabbar både människor och djur, så står Oidipus rådlös. Han skickar sin högra hand Lokastes bror Kreon till oraklet i Delfi för att få veta vad han ska glra. Kreon återvänder med meddelandet att Oidipus måste straffa Laios mördare. Han rådfrågar en blind siare om hur han ska hitta mördaren, Siaren vill först inget säga, men säger till slut att Oidipus inte kom som en främling till Thebe och att han själv är mördaren han söker. Oidipus hävdar att han ljuger och driver i väg honom. Oidipus forskar i saken och får till slut reda på att det verkligen är han som dödat Laios. Han får också veta vem han är, att Lokaste är hans mor och att han mördat sin egen far. Lokate hänger sig när hon får reda på detta och Oidipus sticker ut sina ögon och flyr. Tronen överlämnar han till Kreon.   

Tinniwinnies Oden Fawn Lord - Oden är den äldste, störste och visaste av asagudarna i den Nordiska mytologin. Han är en krigsgud, skaldekonstens gud, de dödas gud och den främste utövaren av sejdkonsten. Oden var en av de som skapade världen. Tillsammans med sina bröder Vile och Ve dödade han jätten Ymer och använde dennes kropp som material för jorden. Oden var även med och gav liv åt de första människorna, tillsammans med två andra gudar. Som de dödas gud har Oden hälften av dem som falli i strid, de så kallade enhärjarna i sin boning Valhall, den andra hälften går till Freja. Enhärjarna tränas varje dag i alla de krigskonster som finns för att bättre kunna strida i det väntade Ragnarök, gudaskymningen. Likt de flesta nordiska gudar är Oden inte odödlig, han faller i ragnarök. Som krigsgud var Oden kopplad till den strategiska delen av krig. Oden använde list och trolldom för att bekämpa ondskan. Sin stora visdom har han fått i utbyte mot sitt ena öga, vilket han offrade i Mimers brunn och genom att offra sig genom att hänga sig på Yggdrasil. Hans viktigaste attribut är spjutet Gunge han har även ringen Draupner.  Oden har också sina två korpar Hugin och Munin som  ger honom information om vad som händer. Han har också den åttafotade hästen Sleipner och de båda vargarna Gere och Freke. Oden är också skaldekonstens gud och sägs ha skapat runorna.

Tinniwinnies Ophelia Brindle Lady - Opelia är en karaktär i William Shakespeare's bok Hamlet. Hon är en adelskvinna från Danmark, dotter till Polonius och syster till Laertes och potentiell fru till Prins Hamlet. Hon är en av två kvinnliga karaktärer i boken.

Tinniwinnies Octavia Red Lady - Octavia egentligen Claudia Octavia, hon var kejsar Neros styvsyster och första hustru. Hon var dotter till Kejsar Claudius och Messalina. Octavia vann folkets gillande som kjesarinna men Nero struntade i henne. Nero inledde ett förhållande med Poppaea Sabina och lät då anklaga Octavia för äktenskapsbrott för att bli fri, men de kunde inte bevisas. Han förvisade henne då till ön Pandateria, trots folkets stora och öppna missnöje. Nero var nära att ge vika för folkets vilja men ångrade sig igen och slutligen blev Octavia på Neros befallning tvingad till rituellt självmord genom att skära upp blodådrorna. Efter hennes död skickades hennes huvud till Poppaea.

Tinniwinnies Olympia Grey Lady - Olympia var under antiken en panhellensk helgedoms-orakel-och festplats, Zeus viktigaste helgedom. Betydelsefull framför allt genom att de där firade de olympiska spelen, mellan ca 776 f.kr. till 393 e.kr. Är uppsatt på Unescos världsarvslista.

Tinniwinnies Onatha Creme Lady - Onatha är i mytologin hos de nordamerikanska Irokesindianerna ett andeväsen som associeras med majs. Hon är dotter till Eithinoha. Onatha spärrades in i underjorden men befriades av solen. Hennes historia tros representera majsens skenbara död och därpå följande  pånyttfödelse.

I går var valparna 6 veckor, nu är det full rulle på dem allihop. De växer så fort nu och de är så otroligt gulliga.  De är nu ute och springer och upptäcker stora delar av trädgården varje dag. De leker också varje dag med småhundarna, de tycker att det är jätteroligt. De är så modiga och nyfikna och äventyrliga. En bild nedan och fler i deras bildgalleri.

Stort grattis till Gina som igår fyllde 8 år. 

Stort grattis till M-kullen som idag fyller 2 år. Grattis till Mini, Merlin "Pepzi", Mercurius "Willie" och Medusa "Lissi". På bilden är de 8 veckor.

Mona var den 27 maj med Luna på BPH. Hon var jätteduktig och klarade alla moment jättebra och även skottet var hon oberörd av, så bedömningen blev godkänd, en stabil och trygg hund och dessutom skottfast. Stort grattis Mona och tack för att du har gjort detta.

Igår var valparna 5 veckor. De är nu ute varje dag och de blir modigare för varje gång och utforskar trädgården mer och mer. Deras vikt är nu hanarna: 3168 gram, 3039 gram, 3036 gram och 2998 gram tikarna: 2839 gram, 2718 gram, 2689 gram och 2672 gram . De börjar även att utforska rummen utanför valprummet och har även träffat några av småhundarna och halvsyster Cayenne och det var spännande och roligt. En bild nedan och fler i deras bildgalleri.

 

Har Darka varit på igen med Narcissos "Fjodor" den 27 maj i Bjelovar, Kroatien och den 28 maj i Hrusica i Slovenien , det gick fantastiskt bra båda dagarna EXC och Cert, BIR dag 1 och BIM dag 2. Stort Grattis Darka.