Dagboksarkiv
2015
2014
2013
2012
2011
2010
Dagbok 2015

Deyas valpar 8 veckor

Idag är valparna åtta veckor, de är riktiga små charmtroll och busfrön. När de är ute så utforskar de hela tomten, de är så nyfikna och orädda. De är så otroligt gulliga. En bild på dem nedan och fler i deras bildgalleri.

 

Iza fyller år

Ett sent Grattis till Iza som fyllde fem år den 17 januari.

 

Cleopatras valpar 2 veckor

Idag är Cleopatras valpar två veckor. De har nu öppnat ögonen och det börjar bli aktivitet i valplådan. De är så söta och gulliga ska bli så roligt att se hur de utvecklas. En bild på dem nedan och fler i deras bildgalleri.

 

 

Deyas valpar 7 veckor

Idag är valparna 7 veckor, de busas för fullt och de är ute flera gånger om dagen om vädret tillåter. De har alla tre en underbar personlighet och är så otroligt gulliga. De leker med småhundarna så ofta som möjligt och de har börjat träffa de stora och det är spännande. En bild på dem nedan och fler i deras bildgalleri.

 

Cleopatras valpar 1 vecka

Idag är valparna 1 vecka och de är nu mycket mer rörliga. De har gått upp bra i vikt, vi vägde dem när de var fyra dagar och då vägde de hanarna 228 gram, 220 gram och 209 gram, tikarna 184 gram, 181 gram och 176 gram. Nu väger de hanarna 289 gram, 277 gram och 264 gram, tikarna 230 gram, 226 gram och 222 gram. En bild nedan och fler i deras bildgalleri.

 

EM-Lista och Tio i Topp

Nu har Lure coursing Em listan och Borzoi ringens tio i topp lista kommit ut. Jätteroligt att både Erebos "Bozze" och Euhemeros "Platon" har kvalat till lure coursing EM i Finland nästa år. De fyra bästa hanarna och tikarna som fått ihop mest poäng under 2014 får vara med på EM, 2 platser i vardera kön har möjlighet att kvalificiera sig under 2015 på de två första proven. Vi tävlade inte så mycket med Ginger så vi får se om Ginger och Grace kan kvala nu i april på kvalproven.
På tio i topp listan är Erebos "Bozze" på nionde plats, mycket bra placering då han inte tävlade mer än på tre tävlingar. (Man får tillgodoräkna de fem bästa). Stort Grattis Therese och Kerstin till era hundars fina resultat.

 

Valparna 6 vecor

Idag är valparna 6 veckor. De är så otroligt gulliga och alla tre har en helt underbar personlighet. De är väldigt busiga och nyfikna, de har fått vara ute och det var spännande,  de har även fått utforska nya rum och de har fått träffa småhundarnarna. Briseis är en mycket rolig kompis att leka med. En bild nedan och fler i deras bild galleri.

 

 

 

Valparnas namn

Nu är det bestämt vad valparna ska heta. Som tidigare så har vi samma tema och den här gången är det namn från den grekiska och mesopotamiska mytologin. Deras färg kommer även vara inkluderad i namnet.

Tinniwinnies Ikaros Grey Lord- Ikaros var en tragisk hjälte i grekisk mytologi, son till uppfinnaren Daidalos. Ikaros fängslas tillsammans med sin far som fallit i onåd hos kung Minos på Kreta. Av vax och fjädrar tillverkar Daidalos vingar åt dem båda och rymmer flygande över havet. Daidalos varnar sin son för att flyga för nära solen eftersom det skulle smälta vaxet i vingarna. Ikaros lyssnar inte på sin far, mister sina vingar och  störtar i Egeiska havet och drunknar. Berättelsen om Ikaros handlar om övermod och hybris.

Tinniwinnies Iakkhos Red Lord- Iakkhos var en grekisk gud som rådde över festlighetena i Eleusis. Ursprungligen var han en personifiering av det rituella ropet iakkh'o iakkhe som sjöngs av de som skulle invigas i Eleusismysterierna. I konsten är han fackelbärare och ses i sällskap av Heracles, Dionysos och Dioskurerna.

Tinniwinnies Ishtar Golden Lady- Ishtar (akkadiska) var kärleksgudinna, krigsgudinna, magigudinna och himlens drottning i mesopotamisk mytologi. Hon är dotter till Anu och hustru till Tammus. När hennes make dog, begav hon sig till underjorden, där hennes syster Ereshkigal härskade,  för att hämta tillbaks honom. Hennes företag att återbörda sin make, växlighetsguden Tammus sågs som en metafor för årstiderna och jordbrukets växlingar. Ishtar dyrkades tillsammans med Anu i det stora templet i Uruk. Hennes Sumeriska namn är Innana. Hennes roll i den mesopotamiska religionen har vissa likheter med den nordiska Freja.

 

Nu har de kommit

Igår föddes Cleopatra "Sambas" valpar det blev 6 stycken 3 hanar och 3 tikar alla är svart röda. De vägde hanarna 188 gram, 180 gram och 172 gram tikarna 152 gram, 147 gram och 140 gram. Både Samba och valparna mår toppen och hon är en jätteduktig mamma. En bild på dem nedan och fler i deras bildgalleri.

Valparna nyfödda

 

Valparna 5 veckor

Idag är valparna fem veckor, det är full fart på dem, de busar intensivt med varandra och springer runt för att upptäcka allt vad som finns i rummet, leker med sina leksaker och har dragkamp med sina fällar, de är riktiga busfrön och otroligt charmiga. Man märker redan deras olika personligheter och alla tre är helt underbara. Vi vägde dem idag och de väger hanarna 4035 gram och 3656 gram, nu har de båda killarna bytt plats och den som tidigare vägde minst väger nu mest, tiken väger 3915 gram. En bild på dem nedan och flera i deras bildgalleri.

 

Cleopatra

Nu är det bara tre dagar kvar tills Cleopatra "Samba" beräknas få sina valpar, hon har blivit riktigt tjock och det ska bli så spännande att se hur många det blir.

 

Gott Nytt År!

Vi vill önska er alla ett riktigt Gott Nytt År och God fortsättning på det nya året.

 


Tinniwinnies Kennel
Fråsttorp 3
578 92 Aneby