Dagboksarkiv
2015
2014
2013
2012
2011
2010
Dagbok 2015

Dvärgpinscher valpar

Vi var och parade Tinniwinnies Demeter Black Lady med fina Felix Z Klanu Lubosów den 14 mars så nu hoppas vi att det blir små valpar den 16 maj. Stort tack Carola för att vi fått låna din underbara kille.

Felix Z Klanu Lubosów                                    Tinniwinnies Demeter Black Lady

 

Izas valpar 6 veckor

I lördags var valparna 6 veckor, de är nu så busiga och aktiva. De har fått träffa alla småhundarna  och är nu ute i köket med de andra hundarna och även ute på verandan och på tomten, de tycker att det är jätteroligt, de är så duktiga och modiga. Nu ser man verkligen deras fina färger, de är så söta och gulliga riktiga små charmtroll. En bild nedan och fler i deras bildgalleri.

 

Trevligt besök

fick vi i onsdags då Liljan och Beril kom och lämnade Dante som vi ska vara hundvakter åt i två veckor. Dante är en av Brizbys valpar, han är så gullig och tycker det är så roligt att leka med alla våra hundar både stora och små, de tycker det är jättekul att han är här. Det är så roligt att ha honom här, vi har tagit ett par bilder på honom .

Briseis och Dante två halvsyskon de har samma pappa Camalis use To It

 

 

Justitia har flyttat

Igår kom Elisabeth och hennes man för att hämta lilla Justitia. Vi fikade och de fick hälsa på alla småhundarna och det var så trevligt att träffas. Sedan blev det dags för dem att åka, hon Kommer att kallas för Doris och  flyttar till Pålsboda. Hon kommer att få en doberman som kompis, hon får även en dvärgpinscher kompis då deras dotter kommer på besök då hon har en liten pinne. Det blir alltid lite känslosamt när de små flyttar men hon har fått en underbar familj, så det känns väldigt bra. Vi önskar er lycka till med lilla Doris.

 

En mycket sorglig dag

var det i onsdags då underbara lilla Faustina "Winnie" fick somna in. Hon fick borelia som inte upptäcktes och det ledde till njursvikt och det var först då hon visade symtom. Hennes matte Mona och husse Örjan gjorde allt som gick för att förbättra hennes dåliga njurvärden, men tyvärr så sjönk inte värdena så snabbt utan njurarna försämrades hela tiden och veterinären sa att hon skulle inte kunna bli bättre.  Så de tog beslutet att hon skulle få somna in då hon mådde så dåligt. Lilla söta Winnie, vila i frid. Mona och Örjan vi tänker på er i er stora sorg, vi vet hur mycket Winnie betydde för er.

 

Izas valpars namn

Nu är det bestämt vad valparna ska heta och som vanligt så är det samma tema, med namn från någon av mytologierna. Den här gången är det namn från den grekiska och romerska  mytologin även deras färg kommer att finnas med i namnet.

Tinniwinnies Karon Black Lord- Karon var i grekisk och romersk mytologi underjordens odödliga färjkarl som förde de dödas själar över floden Acheron eller Styx till dödsriket Hades. Karon framställs på grekiska vaser som en gammal skäggig man med mössa, arbetsmantel, fotsida stövlar av lack och stav samt stående i båtens för. Som ersättning för överfarten krävde han ett mynt (en obol) ett litet silvermynt som lades under den avlidnes tunga. Att en levande fick passera Charon förekom sällan och som straff för att han låtit Herakles slippa över hölls Karon fjättrad under ett år.

Tinniwinnies Keiron Red Lord- Keiron var i grkisk mytologi kentaurenas anförare. Han var son till Kronos och Filyra och bodde på berget Pelion i Tessalien. Keiron hade haft Apollon och Artemis som lärare i jakt och de sköna konsterna och hade själv varit lärare till hjältar som Asklepios, Akilles, Theseus och Jason. Keiron var odödlig men efter att ha träffats av en av Herakles förgiftade pilar valde han att dö istället för titanen Prometheus.

Tinniwinnies Kassandra Red Lady- Kassandra är i grekisk mytologi en sierska och dotter till kung Priamos och Hecuba av Troja. Guden Apollon blev attraherad av henne och gav henne gåvan att kunna se framtiden. När hon inte besvarade hans kärlek la han en förbannelse över henne, att ingen skulle tro på hennes förutsägelser. Kassandra försökte varna trojanerna om Trojas undergång, den trojanska hästen och Agamemnon och sin egen död. Efter det trojanska kriget blev hon våldtagen av Ajax den mindre och sedan förde Agamemnon bort henne som slavinna och konkubin till Mykene. Utan Agamemnons vetskap hade dock hans fru Klytamnestra haft ett förhållande med Aigisthos under hans frånvaro och de båda mördade först Agamemnon och sedan Kassandra.

 

Izas valpar 5 veckor

I lördags var valparna 5 veckor, de springer nu runt och busar för fullt, de är väldigt aktiva och leker med sina leksaker. De har fått hälsa på småhundarna och det var spännande. Vi vägde dem idag och de väger nu hanarna, 1234 gram och 1078 gram och tiken väger 1120 gram. De är så otroligt gulliga de är riktiga små charmtroll. En bild nedan och fler i deras bildgalleri.

 

Cleopatra har åkt hem

I fredags åkte valparnas mamma Cleopatra "Samba" hem till sin matte. Valparna som är kvar blir väl omhändertagna av mormor Amie och resten av småtjejerna och Keira, Hazel och Cayenne.

Cleopatra "Samba" med sina valpar,  bilden tagen dagen innan Samba åkte hem

Cayenne med valparna

Keira med valparna

Keira, Tosca och Briseis med valparna

Mysigt att sova med Tosca

 

Julius och Jupiter har flyttat

I söndags var det dags för bröderna bus att flytta. Det är min kompis Tina som ska ha de båda killarna, så de flyttar bara en liten bit bort då hon bor i grannbyn bara 6 min ifrån oss. Tina har varit med från början när Cleopatra "Samba " fick sina valpar och har bott här till och från så hon har kunnat mysa med dem så mycket som möjligt. Det ska bli så roligt att kunna träffa killarna så ofta och nu kommer Tina att vara hos oss så killarna får hålla lilla Justitia sällskap tills hon flyttar. Julius kommer att kallas för Zazu och Jupiter för Timon. De kommer att få fyra hundkompisar och en av dem är killarnas mormor, Amies bror och två katter.  Vi öskar dig lycka till med Zazu och Timon, de har fått ett toppenhem hos dig.

Julius "Zazu"

Jupiter "Timon"

 

 

Juno har flyttat och trevligt besök

I lördags kom Lotta med två av sina söner för att hämta lilla Juno, vi känner Lotta sen tiidigare och det är jätteroligt att hon ska ha Juno. Samtidigt som Lotta var här kom Mia och hennes dotter Elli och hennes syster och två barn på besök, Mia har pappa Flark, det var så roligt att ni kunde komma och att träffa Flark igen. Vi åt alla lunch tillsamans och hade det riktigt trevligt. Det blev mycket valpmys och Mia tyckte att valparna var så fina och underbara. Sedan blev det dags för Lotta att åka vi kommer att ses ofta då hon har Juno på foder, hon flyttar till Jönköping och har fått en underbar familj och kommer att kallas för Liza. Vi önskar er lycka till med lilla Liza. Sedan blev det dags för Mia och sällskap att åka det var jätteroligt att ha er här och så kul att ni tyckte så mycket om valparna.

 

Izas valpar 4 veckor

I lördags var var valparna fyra veckor, de leker nu med varandra och de har fått sina tänder och de är riktigt duktiga på att äta riktig mat. De är så gulliga och underbara, nu börjar man märka deras personlighet. Deras färger framträder mer och mer och de har helt underbara färger. En bild nedan och fler i deras bildgalleri.

 

Två valpar har flyttat

Linnea och hennes son Liam och hennes mamma kom igår för att hämta lilla Jisebel. Det var så trevligt att träffas igen, först fick valparna vara ute en stund och sedan blev det fika och pratstund. Sen blev det dags för lilltjejen att åka. Hon flyttar till Stockholm och får både en hund och katt kompis och kommer att kallas för Luna. Vi önkar er lycka till med lilla Luna.

Senare samma dag kom Hampus och Andrea och deras son för att hämta Jason. Det blev trevlig pratstund och fika, därefter fick valparna gå ut och springa på tomten, Sedan blev det dags för dem att åka. Han flyttar till Göteborg och vad de ska kalla honom för är inte riktigt bestämt. Vi önskar er lycka till med lilla Jason.

Som alltid är det väldigt känslosamt när de små ska åka iväg och vi saknar dem jättemycket, men båda har fått helt underbara familjer så det känns väldigt bra.

Jisebel "Luna"

Jason

 

Cleopatras valpar 8 veckor

Igår var valparna 8 veckor, de är nu ute på både verandan och på tomten och leker. De är så duktiga, modiga och nyfikna och de tycker att det är så spännande att gå på upptäcksfärd. De myser tillsammans med alla småhundarna och de hjälper till att uppfostra de små busfröna. De är så otroligt gulliga, var och en med en helt underbar personlighet. En bild nedan och fler i deras bildgalleri.

 

Keira

Lilla Keira som vi behöll från Deyas kull, älskar att vara med de små dvärgpinscher valparna och de tycker att hon är rolig att busa med.

 

Veterinärbesiktning

Idag var vi på veterinärbesiktning, så nu är de chippade, vaccinerade och besiktigade utan anmärkning, alla var så duktiga och viftade på svansen.

 

Izas valpar 3 veckor

I lördags var izas valpar tre veckor. De är så söta och gulliga och de är mycket mer medvetna nu. De går nu omkring i valplådan och busar så smått med varandra och då kan man höra dem skälla. De har gått upp bra i vikt och de vägde i söndags, hanarna, 806 gram och 676 gram och tiken 730 gram. De har fått smaka på fast föda och de tycker att det är jätte gott, de har blivit riktigt duktiga på att äta. En bild nedan och fler i deras bildgalleri.

 

Cleopatras valpar 7 veckor

Idag är valparna 7 veckor. Nu är det bus hela dagarna, de leker nu oftast i köket med de andra små hundarna och lilla Keira och somnar ofta med dem antingen i köket eller i valprummet.  De är nyfikna och modiga och utforskar allt och tycker det är så spännande, de är så duktiga. De har en så härlig personlighet och är så gulliga. En bild nedan och fler i deras bildgalleri.

 

Izas valpar 2 veckor

Idag är valparna två veckor, de har nu öppnat ögonen och de är mer livliga. De är så söta och gulliga och deras underbara färger framträder mer och mer. En bild nedan och fler i deras bilgalleri.

 

Trevligt besök

Hade vi av Jonas, Mathilda och deras dotter Emilia, matte och husse till Faunus "Milo" i måndgs, de kom på fika och för att hälsa på valparna. Vi hade även besök  av Mona och Örjan och deras pinnar Demeter "Pixie", Faustina "Winnie" och Tanja i tisdags, vi åt lunch, fikade och myste med valparna. Som alltid lika roligt att träffa er alla, det var två riktigt trevliga dagar. Nedan ett foto på Mona och Pixie och Winnie.

 

Cleopatras valpar 6 veckor

Idag är valparna 6 veckor, de springer nu runt överallt och busar för fullt. De har fått upptäcka fler rum och har även hälsat på småhundarnma och det var spännande och roligt. Vi vägde dem för två dagar sedan och deras vikt var, killarna 1242 gram, 1170 gram och 1100 gram och tjejerna 904 gram, 875 gram och 871 gram. De har fått sina halsband på sig så det är lättare att skilja på dem, de har alla en otroligt härlig personlighet och de är så gulliga. En bild nedan och fler i deras bildgalleri.

 

 

Izas valpar 1 vecka

Idag är valparna 1 vecka, de är nu mycket mer rörliga  och de har gått bra upp i vikt, de väger nu hanarna 394 gram och 348 gram och tiken 335 gram. En bild nedan och fler i deras bildgalleri.

 
  • «
  •  Första 
  •  Föregående 
  •  1 
  •  2 
  •  3 
  •  Nästa 
  •  Sista 
  • »


Sida 1 av 3

Tinniwinnies Kennel
Fråsttorp 3
578 92 Aneby