Dagboksarkiv
2013
2012
2011
2010
Dabok 2014

Vår underbara

Tigge fick igår somna in, han blev nästan 17 år, skulle fylla det den 29 juni. Han har betytt så otroligt mycket inte bara för oss, utan även för hundarna och framförallt för småhundarna. Han var Atti, Amies och Brizbys stora Idol. Vi har så otroligt många underbara minnen med honom och han lämnar ett stort tomrum efter sig, Vi saknar honom så oerhört mycket. En bild på Tigge i sina bästa år.

 

Årets första LC prov i Sjöbö

I lördags åkte Christian till Sjöbo för årets första LC prov, med sig hade han Ginger och Gina. Det var tyvärr bara 11 av 16 anmälda tikar som kom till start vilket innebar att det bara blev ett cert som delades ut. Det var 9 hanar och även där bara ett cert som delades ut. Therese och Kerstin var där med Erebos "Bozze" och Euhemeros "Platon" och de skulle precis som  Ginger spinga på riktigt för första gången. 
Ginger gjorde ett fenomenalt lopp och efter första loppet låg hon på delad första plats. Gina genade lite grann och låg efter första loppet på en sjunde plats. Bozze och Platon sprang jättebra, Bozze låg delad fjärde plats och Platon på femte plats efter första loppet, de fick sedan springa med varandra i andra loppet. 
Ginger sprang ett riktigt bra andra lopp, Gina sprang mycket bättre än i första och Bozze sprang ett bättre lopp än Platon. Sen var det bara att vänta på resultatet vilket alltid är nervöst. Ginger kom på delad första plats men efter särskiljning blev hon tvåa och tyvärr så missade hon certet. Gina sprang upp sig och hamnade på femte plats, så roligt att båda tjejerna kom på pallplats. Bozze kom på en fin tredje plats och Platon blev sjua. 
Jättefin debut av de tre syskonen. Grattis till Therese för Bozzes fina tredjeplats.  
En bild på Ginger i andra loppet.

 

 

Lilla Gwennie

Toscas lilla valp Tinniwinnies Guinevere Fawn Lady "Gwennie" är på besök, vi ska vara hundvakt åt henne i en vecka. Hon och Tosca kände igen varandra direkt och de är så goa ihop. Hon kom även ihåg pinnarna, Iza och Tigge och började leka med dem direkt och de blev så glada att träffa henne. Hon är en så otroligt go och charmig liten tjej, så lik Tosca i sättet att vara. Några bilder vi tog första dagen hon kom.

Tosca och Gwennie

Lilla Gwennie

Tosca, Atti, Brizby, Cleopatra "Samba" och Gwennie

Brizby, Amie, Samba och Gwennie

 

En promenad

tog vi över fälten och hälsade på grannens hästar och får. De var inte där när vi kom men ropar man på dem så kommer de med värdens fart. Hundarna tycker jättemycket om dem och blir alltid lika glada varje gång de får träffa dem, ett par bilder på dem och små hundarna.

 

Så här fin

blev tavlan på Deya, som vi fått avmålad av henne då hon blev årets lure coursing hund 2013. Den är målad av den otroligt duktig Tyska konstnärinnan Christina Schulte. Ett stort tack till Borzoi- ringen för den fina tavlan på Deya.

 

Tyvärr

så blev det inga valpar på Tinniwinnies Cleopatra Black Lady "Samba". När vi hämtade henne hos Susann såg vi på en gång att hon var tom. Så nu planerar vi att para om henne igen med Camalis Zlatan Makes It Happend på hennes nästa löp nu till våren. Så nu hoppas vi att det ska lyckas den här gången  och att vi får små sommarvalpar. Mer informationen om den här kullen finns på sidan planerade valpar.

Samba solar sig på verandan

 

Lure Race dagarna

Lure Race SM 2014 är nu bokad till den 5-6 juli och alla som har en ras inom SSPK: Dvärgpinscher, Pinscher, dvärgschnauzer, schnauzer och affenpinscher är välkomna att delta. Information kommer att finnas på SSPK:s hemsida och dvärgpinscherklubbens hemsida inom kort. Information om tävlingen finns också på facebook sidan Lure Race för SM och träningar. Länk till sidan. Om du inte redan är med i gruppen så kan du söka inträde. Vi hoppas att så många som möjligt vill komma och ha två riktigt trevliga och roliga dagar.

 

En vacker

bild fick vi av Francien Roele som hon gjort efter ett fotografi av Ginger och Grace. Tack igen Francien för den vackra bilden.

Orginalbilden på Ginger och Grace, de är så underbara ihop riktig syskonkärlek.

 

Utställning

Therese har idag varit på utställning i Malmö Med Erebos "Bozze" och han fick EXC och CK och en jättefin kritik. För en vecka sedan var hon och tränade med honom på Laholms inofficiella utställning och där blev det 1:a HP och BIR och sedan Grupp 2:a och även där en jättefin kritik. Grattis Therese.

 

Våra Yngsta

tjejer Hazel och Cayenne växer så fort, det gäller verkligen att fota dem här är lite bilder på dem vid några olika tillfällen.

Busfröt Cayenne

Syrran Hazel, även hon kan vara riktigt busig

Ginger är värdens bästa lek kompis tycker Cayenne och Hazel

Kom igen nu syrran dags att busa lite

Tosca vill vara med

Atti, Brizby och Hazel solar sig på verandan

Atti och Cayenne tycker även de att det är skönt i solen

Tosca gillar att vara med bus tjejerna, här med Cayenne

Ginger och Hazel myser ihop

 

 

 

Härlig dag ute

På fältet och givetvis passade vi på att få lite bilder på pinnarna, Iza och Tosca.

Amie

Briseis

Amie och Atti

Amie och Brizby

Tosca

Atti

Amie och Brizby

Iza

Briseis

Tosca

Brizby

 

 

Lite bilder

på Tigge och Tosca, tillsamans med cayenne, Hazel och Brizby.

Tosca och Cayenne myser ihop

Tigge med Brizby och Cayenne

Tosca, Hazel och Cayenne trivs i hop, Tigge vill också ligga bredvid.

Tigge är som vanligt Toscas huvudkudde.

 

LC-Licens

I tisdags blev Ginger klar med sin lc-licens. Hon sprang sina två sista lopp mot två fenomenala lc hundar, Gina och "Kajsa" Just So Kalahari Sheeta Club, så det blev en rejäl utmaning för henne men hon sprang helt fantastiskt. Tyvärr blir inte Grace klar i tid till de första lc proven i aprill, så det blir Gina och Ginger som får springa.

 

Fototema

Ginger och Grace har varit modeller för ett vargtema, bilden är lite spökig om man tänker sig att man går ensam i natten och plötsligt dyker hon upp framför ruinen. Fler bilder på Ginger och Grace med vargtema finns i hundarnas modellgalleri.

 

Porträtt

Vi skulle göra en studiofotografering och ta bilder på Hazel och Cayenne. Då tyckte givetvis våra små linslusar att de också skulle få bli fotograferade. De placerade sig på dynorna och poserade så fint, så givetvis fick pinnarna som de ville. Hazel och Cayenne var inte lika enkla att ta bilder på men en bild blev bra i varje fall.

Cayenne och Hazel

Brizby, Briseis, Amie och Atti

 

 

Deya

blev för tredje året i rad årets lure coursing hund 2011, 2012 och nu 2013. Nu får vi ytterligare en fin tavla målad av henne. Så här fin blev den förra, för år 2012 som målades av konstnärinnan Jeanne Mc Nally. Stort tack till Borzoiringen för den fina tavlan.

 

 

Hazel och Cayenne

är nu med oss på stora fältet och leker med alla hundarna, De tycker det är så roligt att undersöka allt, springa i skogen och klättra i stenrösen mm. Lite bilder på dem och de andra hundarna som vi tog häromdagen. Pinnarna är roligast att leka med och Tigge och Tosca är favoriter att sova hos.

Ginger, Tosca och Cayenne

Letar harlortar smakar tydligen jättegott

Amie och Brizby

Finns det något spännande i snön

Riktigt slöa tjejer

Yngst och ädlst sover tillsammans Tigge och Cayenne

Här sover tigge med Hazel, han tycker verkligen om de båda borzoi tjejerna.

Tosca och tjejerna myser ihop

En bild på Tigge och Tosca, hon använder ofta Tigge som huvudkudde.

 

 

Målning

i pastell av Ginger och Grace, tack igen Colleen Ellis för den fina bilden på målningen.

Orginalbilden på Ginger och Grace som Colleen tyckte så mycket om att hon ville måla av den.

 

Bilder

som Jennifer Onstott Warner gjort på Deya och Ginger, tack igen Jennifer för de fina bilderna.

Deya

Ginger

 

Fina bilder

som Francien Roele gjort på Deya och Gina. Tack igen Francien för de fina bilderna.

 

En presentation

av våra små nykomlingar, givetvis är det två av Ginas och Klasses valpar som vi bestämde skulle få stanna kvar, de kallas för Hazel och Cayenne.

Hazel och Cayenne

 
  • «
  •  Första 
  •  Föregående 
  •  1 
  •  2 
  •  3 
  •  Nästa 
  •  Sista 
  • »


Sida 1 av 3

Tinniwinnies Kennel
Fråsttorp 3
578 92 Aneby