Dagboksarkiv
2015
2014
2013
2012
2011
2010
Dagbok 2015

Cleopatras valpar 7 veckor

Idag är valparna 7 veckor. Nu är det bus hela dagarna, de leker nu oftast i köket med de andra små hundarna och lilla Keira och somnar ofta med dem antingen i köket eller i valprummet.  De är nyfikna och modiga och utforskar allt och tycker det är så spännande, de är så duktiga. De har en så härlig personlighet och är så gulliga. En bild nedan och fler i deras bildgalleri.

 

Izas valpar 2 veckor

Idag är valparna två veckor, de har nu öppnat ögonen och de är mer livliga. De är så söta och gulliga och deras underbara färger framträder mer och mer. En bild nedan och fler i deras bilgalleri.

 

Trevligt besök

Hade vi av Jonas, Mathilda och deras dotter Emilia, matte och husse till Faunus "Milo" i måndgs, de kom på fika och för att hälsa på valparna. Vi hade även besök  av Mona och Örjan och deras pinnar Demeter "Pixie", Faustina "Winnie" och Tanja i tisdags, vi åt lunch, fikade och myste med valparna. Som alltid lika roligt att träffa er alla, det var två riktigt trevliga dagar. Nedan ett foto på Mona och Pixie och Winnie.

 

Cleopatras valpar 6 veckor

Idag är valparna 6 veckor, de springer nu runt överallt och busar för fullt. De har fått upptäcka fler rum och har även hälsat på småhundarnma och det var spännande och roligt. Vi vägde dem för två dagar sedan och deras vikt var, killarna 1242 gram, 1170 gram och 1100 gram och tjejerna 904 gram, 875 gram och 871 gram. De har fått sina halsband på sig så det är lättare att skilja på dem, de har alla en otroligt härlig personlighet och de är så gulliga. En bild nedan och fler i deras bildgalleri.

 

 

Izas valpar 1 vecka

Idag är valparna 1 vecka, de är nu mycket mer rörliga  och de har gått bra upp i vikt, de väger nu hanarna 394 gram och 348 gram och tiken 335 gram. En bild nedan och fler i deras bildgalleri.

 

Cleopatras valpars namn

Nu är det bestämt vad valparna ska heta. Som vanligt så har vi samma tema, den här gången är det från den romerska, grekiska och judiska mytologin och ett historiskt namn. Deras färg kommer också att finnas med i namnet.

Tinniwinnies Jupiter Black Lord - Jupiter är gudarnas konung i romersk mytologi. Hans hustru är Juno, och deras barn är bland andra Mars och vulcanus. Han var ursprungligen en italiensk himmelsgud, och i romerska riket blev han tidigt staden Roms skyddspatron. Som himmelsgud och Roms skyddspatron sågs Jupiter som en av de högsta gudarna, sedan som den högste. Han var ursprungligen dagsljuset och himlens gud. Han ansågs i Rom som den främsta guden som härskade över vädret, storm, blixt och tordön och regn.
Hans grekiska motsvarighet är Zeus.

Tinniwinnies Jason Black Lord - Jason var en hjälte i i grekisk mytologi, mest känd för att ha hämtat det gyllene skinnet tillsammans med argonauterna. Hans far kung Aison härskade över Thessallen i staden Iolkos.
När hans far blev dödad av sin bror Pelias, så smugglade  hans mor Alkimene ut sin nyfödda son Jason från staden. Hon tog med honom långt upp bland kullarna på landet till Kentauren Keiron som hade haft många hjältar som lärlingar. Han tog hand om Jason och lärde honom hur man hanterar svärd, spjut och lans.
När han vuxit upp berättade han för Jason vem han var och att hans far blivit dödad och blivit berövad sitt kungadöme, begav han sig till Iolkos för att ta tillbaka den tron som rättmätigen tillhörde honom.
Pelias träffade en överenskommelse med Jason om att han kom tillbaka med det gyllene skinnet från landet Kolchis så skulle han avstå tronen till Jason. Det var ett uppdrag som Pelias trodde var omöjligt att utföra.
Jason seglade iväg i sitt skepp Argo med en skara tappra krigare, som kom att kallas argonauterna.
Efter ett långt äventyr återvände Jason med både skinnet och den trollkunniga kungadottern Medea. Jason övergav sedan Medea för den korinthiska prinsessan Kreusa. Medea blev ursinnig och hämnades genom att döda Kerusa och hennes far samt jasons och hennes barn. Jason ådrog på grund av sin trolöshet Heras ogillande och slutade sitt liv övergiven och i fattigdom. Jason dog en neslig död då ett stycke av vraket av hans skepp föll ner på honom och krossade hans skalle när han sov under det mörknade vraket.

Tinniwinnies Julius Black Lord - Julius Gaius Caesar, född den 13 juli 100 f.kr. i staden Subura i Rom, död 15 mars 44 f.kr i Rom. Han var en romersk militär, statsman och skriftställare som kom att spela en betydande roll då den romerska republiken omformades till det romerska kjejsardömet. Hans namn Caesar har givit upphov till ordet kjejsare och dess motsvarighet på många språk. Tillammans med Cleopatra fick han sonen Caesarion Ptolemaios.

Tinniwinnies Justitia Black Lady - Justitia är rättvisans gudinna i romersk mytologi. Hon avbildas oftast med en balansvåg i ena handen och ett svärd i den andra. Balansvågen står för rättvisa och svärdet är en symbol för makt. Hennes motsvarighet i grekisk mytologi är Dike.

Tinniwinnies Juno Black Lady - Juno var den högsta gudinnan i romersk mytologi, förknippad med gifta kvinnor och barnafödande. Hon var gift med Jupiter, gudarnas konung. Ordet Juno betäcknas i romesk religion den livgivande och fortplantande kraften hos kvinnan.  Juno likställdes med den grekiska gudinnan Hera som var hustru till Zeus, den högsta guden och då de greiska gudarna vann insteg i Rom övertog hon eras myter och funktioner.

Tinniwinnies Jisebel Black Lady - Jisebel var i judisk mytologi en härsklysten och omoralisk härskarinna, maka till ahab av Israel, som levde i mitten av 800-talet f.kr. Ferniciska kungadottern förde med sig gudar från Fernicien och försökte påtvinga det hebreiska folket dessa. På Jehus befallning kastades hon åt hundarn.

 

Cleopatras valpar 5 veckor

Idag är valparna fem veckor. Nu leker de för fullt, springer, studsar och busar för fullt, favorit är tunneln som de springer igenom. De äter riktigt bra nu och nu märker man deras olika personligher, de är verkligen riktiga små charmtroll, helt underbara.  Vi vägde dem för två dagar sedan, deras vikt var pojkarna, 997 gram, 918 gram och 854 gram, flickorna 757 gram, 739 gram och 723 gram. En bild nedan och fler i deras bildgalleri.

 

Iza har fått valpar

Iza fick sina valpar den 7 februari, det blev 3 stycken 2 hanar och 1 tik. Vi vägde dem på kvällen och deras vikt var killarna, 244 gram och 220 gram, tjejen vägde 217 gram. Iza är en jätteduktig mamma och både hon och valparna mår jättebra. När de var tre dagar så vägde vi dem igen och de hade gått upp riktigt bra killarna vägde 305 gram, 272 gram och tjejen 268 gram. En bild på dem nedan tagen igår då de var 3 dagar gamla. Fler bilder i deras bildgalleri.

 

C-kullen fyller år

Idag fyller C-kullen fyra år, ett stort grarttis till Cleopatra "Samba", Cicero "Nemo", Caesar "Zumba" och Chimaira "Molly". En extra tanke till Ceres "Pandora" som är i hundhimlen. På bilden är de 8 veckor.

 

En hälig dag

Igår var det en så härlig dag och jag tog med pinnarna på en långpromenad med var också Tina som hade med sig sin minigris Pumba. Det är så roligt att tjejerna tycker det är så kul att vara ute med honom. ett par bilder som vi tog på promenaden.

Tina med Brizby, Briseis, Atti, Amie och Pumba.

Hero, Roxan och Pumba

 

 

Haft besök

av Cleopatras "sambas" matte och husse Susanne och Andreas med var också Ulrica och Micke som har Cicero "Nemo" och Djoser "Ollie" och deras pinne Laban. Det var som alltid lika roligt att träffas, det var en jättetrevlig dag. Hundrna fick vara ute och leka och våra tjejer blir så glada när killarna kommer på besök. Därefter blev det valpmys och sedan lunch och fika. Tyvärr så glömde jag att ta lite bilder det får bli nästa gång de kommer på besök.

 

Cleopatras valpar 4 veckor

Idag är valparna fyra veckor och nu är det full fart på dem. Nu busar de rejält med varandra och nu både morrar och skäller de på varandra när de leker. De har blivit duktiga på att äta och de börjar få sina tänder. De har också börjat att intressera sig för leksaker. Nu börjar man se deras olika personlighet, de är verkligen så goa och helt underbara. En bild nedan och fler i deras bildgalleri.

 

Bilder från Lc träningen

Jonna Larsson tog två fina bilder på Ginger och Grace när vi var på sista lc-träningen. Tack  Jonna för de fina bilderna.

Grace

Ginger och Grace

 

Ikaros och Iakkhos har flyttat

I lördags den 31 januari kom Fredrika med sin sambo Martin och hennes mamma Johanna för att hämta killarna. När de kom så tog vi först ut valparna så de fick leka på tomten, sen blev det till att hälsa på alla hundarna, efter det blev det lunch och fika, det blev en jättetrevlig dag och det var så roligt att träffas igen. Sedan blev det dags för dem att åka och det blev ett känslosamt farväl. Det känns så tomt efter killarna och vi saknar dem jättemycket, men de har fått en helt underbar familj och vi kommer att få träffa dem vid flera tillfällen, så det känns väldigt bra. Killarna har flyttat ner till skåne,Billinge och de har  fått en katt som kompis.  Ikaros kommer att få behålla sitt namn och Iakkhos kommer att kallas för Cocós. Vi önsker er lycka till med killarna.  
Iakkhos deläger vi med Fredrika.

Ikaros och Iakkhos

 

Träning och lc licens

Den 25 januari var Christian med Hazel, cayenne, Ginger och Grace på LC-träning i Bröndome. Hazel och Cayenne tog sina två första licenslopp och de sprang helt fantastiskt, det tredje och sista får de ta när de har blivit 1 ½ år, de blir det den 28 maj. Ginger och Grace sprang träningslopp och de sprang riktigt bra de också, ska bli roligt när Lc-säsongen börjar i april. Några bilder på Hazel och Cayenne tagna av Sanna Persson. Tack Sanna för de fina bilderna.

 

Veterinärbesiktning

Idag var vi hos veterinären med Deyas valpar för veterinärbesiktning. Så nu är de chippade, vaccinerade och besiktigade utan anmärkning, de var jätteduktiga och glada när de träffade veterinären.

 

Cleopatras valpar 3 veckor

Idag är valparna tre veckor, de har blivit så medvetna och rörliga och nu busar de för fullt och morrar på varandra. De har fått smaka fast föda och det var gott tyckte framförallt de tre killarna. Vi vägde dem för två dagar sedan och de har gått upp bra i vikt och väger nu killarna, 580gram, 546gram och 539gram, flickorna väger, 490gram, 479gram och 467gram. En bild nedan och fler i deras bildgalleri.

 

Trevligt besök

Hade vi i lördags den 24 av Mathilda som har  chimaira "Molly" och hennes kompis. Det var jätteroligt att ses igen, lilla Molly har blivit så fin och söt. Vi fikade och hade en riktigt trevlig dag och Molly fick hälsa på sin mamma Amie och hon kände idirekt igen lilla Molly. De är så väldigt lika varandrai, vi passade på att ta några bilder på dem.

Chimaira "Molly" och mamma Amie

 

Deyas valpar 8 veckor

Idag är valparna åtta veckor, de är riktiga små charmtroll och busfrön. När de är ute så utforskar de hela tomten, de är så nyfikna och orädda. De är så otroligt gulliga. En bild på dem nedan och fler i deras bildgalleri.

 

Iza fyller år

Ett sent Grattis till Iza som fyllde fem år den 17 januari.

 

Cleopatras valpar 2 veckor

Idag är Cleopatras valpar två veckor. De har nu öppnat ögonen och det börjar bli aktivitet i valplådan. De är så söta och gulliga ska bli så roligt att se hur de utvecklas. En bild på dem nedan och fler i deras bildgalleri.

 

 
  • «
  •  Första 
  •  Föregående 
  •  1 
  •  2 
  •  Nästa 
  •  Sista 
  • »


Sida 1 av 2

Tinniwinnies Kennel
Fråsttorp 3
578 92 Aneby