Dagboksarkiv
2013
2012
2011
2010
Dabok 2014

Borzoivalpar

hoppas vi att det blir mellan underbara Teine Just So Jadite "Klasse" och vår fantastiska Deya, Russkiy Azart Orchideya La Divina, SELCCH FCI European coursing champion 2013, årets Lc hund 2011,2012,2013, klubbmästare 2010 & 2011. Valparna beräknas födas den 4 december, vi ser fram emot att få snygga och snabba små valpar i den här fina kombinationen. Mer information om kullen på sidan väntade valpar.

 

A-Kullen fyller år

Ett lite sent grattis till A-kullen som i går fyllde sju år. Stort grattis till Agamemnon "Dexter", Apollon "Diesel" Achilles "Kingston". En extra tanke till Artemis "Engla" som är i hundhimlen. På bilden är de 6 ½  vecka.

 

 

Tosca har varit sjuk

Tosca fick en förkylning och vi lyckades häva en lunginflammation med penicillin, men hon hade så svår hosta och fick sedan svårt att andas så vi misstänkte att det hade hänt något mer allvarligt. Väl hos veterinären såg man på röntgen att det såg väldigt konstigt ut på hennes västra lunga så de remiterade oss till Blå stjärnan i Göteborg dår de har specialister där. De konstaterade att hon hade fått lunglobvridning i övre delen av vänstra lungan och blev opererad. Det var jättejobbiga dagar då vi inte visste om hon skulle klara sig men hon är tack och lov hemma igen och har blivit helt frisk och ska snart få ta stygnen. Känns så skönt att ha vår underbara tjej hemma igen, men tyvärr så blir det inga fler valpar på henne då jag inte vill utsätta henne för den påfrestningen, då hon nu saknar en del av sin lunga. 

 

Borzoi- ringens klubbmästerskap

Den 4 oktober var vi på klubbmästerskapet i Söderköping, med oss var Gina, Ginger, Grace och "Klasse" Teine Just So Jadite, de kom 22 hundar till start. Klasse var superduktig och ledde efter första loppet men i andra loppet räkte inte riktigt orken till även om viljan var stor, det är inte så lätt att prestera bättre än de mycket yngre hundarna. Han var trots allt så duktig blev bästa veteran och kom sexa totalt, ett fantastiskt resultat. Stort Grattis Camilla du har en så duktig kille.
Vi märker på Ginger att det blir bättre och bättre efter att hon blev påhoppad hon tar för sig mer nu under loppen hon slutade på en åttonde plats. Gina hon har fortfarande snabbheten men hon är ju lite corsvice, så följsamheten är ju inte den bästa alla gånger men inte  så kraftiga att hon förstör loppet för den andra hunden, hon tycker det är jättekul och slutade på en femtonde plats och det var hennes sista tävling.
Grace är fortfarande lite omogen men det var första gången hon tävlade i licensklass, hon är alldeles för snabb för sitt eget bästa och måste läsa av banan bättre och kunna ta svängarna bättre, hon kom på sextonde plats. Nu får Ginger och Grace vila till nästa säsong och så hoppas vi på att bägge tjejerna har mognat tills dess.
Stort Grattis till Ginger och Grace kusin Salma som blev Klbbmästare och matte Sussi.
En bild på fina klasse från prisutdelningen.

 

Hundvakt

är vi åt "Klasse" Teine Just So Jadite, pappa till Hazel och Cayenne, H-Kullen. Han kom den 24 september och ska vara hos oss i ca två månader. Det är så roligt att få ha hand om honom, han är så underbar och trivs så bra med våra hundar. En bild på Klasse som vi tog förra gången han var hos oss.

 

Hazel och Cayenne

är i lektagen och tycker att det är jätteroligt med den stora vattenpölen och att klättra bland de stora stenarna.
De har blivit så stora och är så supergulliga.

 

Tosca fyller år

Ett stort grattis till Tosca som idag fyller 6 år.

 

Officiell utställning

Den 13 september hade vinthundsklubben en officiell utställning i Lund. På plats var Therese med Erebos "Bozze", Kerstin med Herakles "Herkules" och Leena med Hugin "Hugo". Bozze ställders i bruksklass och fick EXC CK och R-Cert och blev BIS 2 i bruksklass. Herkules fick EXC3 och Hugo EXC4 i juniorklass. Alla tre fick jättefin kritik. Stort grattis Therese, Kerstin och Leena.

 

Brizby fyller år

Idag fyller Brizby åtta år och blir nu veteran. Ett stort grattis till henne och syskonen Bizkit, Bellami "Stella", Biquet "Ziri", Bizette "Aska", Bizze "Puma", Bizzy "Timon". På bilden är de åtta veckor.

 

LC-prov och utställning

Therese var på både utställning och lc-prov i Danmark den 6-7 september  med Erebos "Bozze". På utställningen som var på lördagen fick han EXC1 och CK, bhkl 2 med R-CERT. På söndagen var det lc och Bozze gjorde två fantastiska lopp kom 1:a med CERT och blev best in field 2:a bland alla vinthundarna som tävlade. De sammanställer också utställnings resultatet med lure coursingen resultatet och där blev Bozze bästa borzoi och fick titeln smuk och smidig, på svenska snygg och smidig. Stort Grattis Therese.

 

Doris fyller år

Idag fyller Doris sju år ett stort grattis till henne och syskonen Vanessa och Dylan.

 

 

En fin bild

På Ginger, Brizby, Atti och Cleopatra "Samba" när de solar på tomten.

Brizby, Atti, Ginger och Samba

 

Inofficiell Utställning

Har Nathalie varit på med Felicitas "Flisan" den 30 augusti. Det var första gången hon ställdes ut och då är det bra med inofficiella utställningar att träna på. Hon var jätteduktig och blev tvåa med HP och en fin kritik. Grattis Nathalie!

 

Lc prov i Lycke

Therese åkte med Erebos "Bozze" till Lc provet i Lycke den 24 augusti, även Christian och Tina åkte i väg tidigt på morgonen med Deya och Ginger, Hazel och Cayenne fick följa med. Tyvärr för våra hundar blev det bara ett lopp på en kort bana, Deya och Ginger gör bäst i från sig på långa banor, men det gynnade Bozze som sprang helt fantastiskt och kom på en delad första plats bland hanarna, det gick inte att särskilja dem så båda fick CERT och CACIL. Stort Grattis Therese! Tråkigt nog så märktes det på Ginger att hon fortfarande är lite osäker efter vad som hände vid förra provet då hon blev påhoppad av en annan hund. Vi hade varit på en träning och hon fick springa med en bra hund och det verkade då som om hon hade glömt det, men det hade hon tydlingen inte gjort helt och hållet gjort. Deya  kom på en fjärde plats hon hade behövt ett andra lopp och den längre banan för att placera sig bättre, hon är alltid starkare i det andra loppet, Ginger kom på nionde plats.

 

Besök och Lc

Carin och Berra kom på besök den 19-20 augusti med sina hundar Azza och Hazel och Cayennes syster Hel "Lajka". Givetvis testade vi de tre tjejerna på lite lure cousing och de var så duktiga ska bli så roligt att ta licens på dem. Även pinnarna och Iza fick springa och de tycker alltid att det är lika roligt. Efter det så grillade vi på kvällen och hade så trevligt det är alltid lika roligt att träffas. Lite bilder från lc träningen.

Hazel, Cayenne och Hel "Lajka"

Carin med Lajka och Christian med Hazel och Cayenne

Cayenne tar trasan

Berra med några av pinnarna förutom våra sprang även Cleopatra "Samba" och Atti och Amies bror Musse

Carin med Hel "Lajka"

 

Det blev

tyvärr inga valpar på Cleopatra "Samba", Vi parar om henne på hennes nästa löp troligtvis i oktober. Vi byter hane och tar nu Kamal Z Klanu Lobuzów. Mer om den planerade parningen finns på sidan planerade valpar.

Cleopatra "Samba"

 

Ny familje medlem

Vi fick en ny liten stallkatt i mitten av juli hon heter Ellen, men vi kallar henne för Ella.

 

Trevligt besök

hade vi av Lize och Rickard, Borscana kennel, som vi deläger Deya med. De kom förbi i söndags den 3 augusti, efter 3 dagars utställningen i Jönköping. Vi åt middag och hade en jättetrevlig kväll, det var så kul att ses.
Lize passade på att ta uppställnings foton på Deya, Rickard är så duktig på att ställa upp hundarna. Även Ginger, Grace, Hazel och Cayenne blev fotograferade även om de två sista inte var så samarbetsvilliga. Det blev fina bilder framförallt på Deya, de andra togs efter maten och då hade det börjat bli lite mörkare ute men de blev bra i varje fall. Tack Lize för de fina bilderna.

Deya stående

Deya

Rickard med Iza

 

 

Lure coursing i Bronäs

Den 28 juli var det lure coursing i Bronäs. Deya och Ginger var anmälda, Deya blev lottad i första loppet mot Tejde och de sprang helt fantastiskt ihop. Tyvärr så skadade de sig båda två, Deya skar sig på linan och Tejde stukade en tå och ingen av dem kunde springa i andra loppet . När resultatet kom efter första loppet ledde de båda skyhögt över de andra som sprang, det är så tråkigt när sånt här händer. Ginger fick springa mot en hund som förstörde hennes lopp genom dåligt beteende, hon fick ett omlopp med samma hund men han gjorde samma sak igen mot henne och hon fick dåliga poäng på grund av det. Vi ville inte att hon skulle springa i andra loppet då en dålig erfarenhet kan påverka en så ung hund väldigt mycket. Det blir till att träna om henne så hon känner att det finns bra hundar att springa med. Den hunden hon sprang med gjorde samma sak mot den han spang med i andra loppet och blev nu nollad. Mycket tråkigt när en hund beter sig så på ett LC prov.

 

Besök

hade vi den 20 juli av Nathalie och Johan som har Felicitas "Flisan".  Det var jätteroligt att träffas, vi fikade och hundarna fick leka, det var en riktigt trevlig dag. Vi passade på att ta några bilder på henne, hon har blivit så söt.

Flisan

Flisan med mamma Brizby

 

Vi passade

på då Christina "Tina" var här på lure racet 5-6 juli med Alto Mussolino "Musse", han är bror till Atti och Amie, att få en fin bild på syskonen. Vi tog även en bild på alla våra pinne tjejer tillsammans med honom. Det var inte så enkelt att få bra bilder på dem.

Atti, Amie och Musse

Brizby, Briseis, Atti, Amie och Musse

 
 • «
 •  Första 
 •  Föregående 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  Nästa 
 •  Sista 
 • »


Sida 1 av 5

Tinniwinnies Kennel
Fråsttorp 3
578 92 Aneby