Dagboksarkiv
2013
2012
2011
2010
Dabok 2014

Brizby fyller år

Idag fyller Brizby åtta år och blir nu veteran. Ett stort grattis till henne och syskonen Bizkit, Bellami "Stella", Biquet "Ziri", Bizette "Aska", Bizze "Puma", Bizzy "Timon". På bilden är de åtta veckor.

 

LC-prov och utställning

Therese var på både utställning och lc-prov i Danmark den 6-7 september  med Erebos "Bozze". På utställningen som var på lördagen fick han EXC1 och CK, bhkl 2 med R-CERT. På söndagen var det lc och Bozze gjorde två fantastiska lopp kom 1:a med CERT och blev best in field 2:a bland alla vinthundarna som tävlade. De sammanställer också utställnings resultatet med lure coursingen resultatet och där blev Bozze bästa borzoi och fick titeln smuk och smidig, på svenska snygg och smidig. Stort Grattis Therese.

 

Doris fyller år

Idag fyller Doris sju år ett stort grattis till henne och syskonen Vanessa och Dylan.

 

 

En fin bild

På Ginger, Brizby, Atti och Cleopatra "Samba" när de solar på tomten.

Brizby, Atti, Ginger och Samba

 

Inofficiell Utställning

Har Nathalie varit på med Felicitas "Flisan" den 30 augusti. Det var första gången hon ställdes ut och då är det bra med inofficiella utställningar att träna på. Hon var jätteduktig och blev tvåa med HP och en fin kritik. Grattis Nathalie!

 

Lc prov i Lycke

Therese åkte med Erebos "Bozze" till Lc provet i Lycke den 24 augusti, även Christian och Tina åkte i väg tidigt på morgonen med Deya och Ginger, Hazel och Cayenne fick följa med. Tyvärr för våra hundar blev det bara ett lopp på en kort bana, Deya och Ginger gör bäst i från sig på långa banor, men det gynnade Bozze som sprang helt fantastiskt och kom på en delad första plats bland hanarna, det gick inte att särskilja dem så båda fick CERT och CACIL. Stort Grattis Therese! Tråkigt nog så märktes det på Ginger att hon fortfarande är lite osäker efter vad som hände vid förra provet då hon blev påhoppad av en annan hund. Vi hade varit på en träning och hon fick springa med en bra hund och det verkade då som om hon hade glömt det, men det hade hon tydlingen inte gjort helt och hållet gjort. Deya  kom på en fjärde plats hon hade behövt ett andra lopp och den längre banan för att placera sig bättre, hon är alltid starkare i det andra loppet, Ginger kom på nionde plats.

 

Besök och Lc

Carin och Berra kom på besök den 19-20 augusti med sina hundar Azza och Hazel och Cayennes syster Hel "Lajka". Givetvis testade vi de tre tjejerna på lite lure cousing och de var så duktiga ska bli så roligt att ta licens på dem. Även pinnarna och Iza fick springa och de tycker alltid att det är lika roligt. Efter det så grillade vi på kvällen och hade så trevligt det är alltid lika roligt att träffas. Lite bilder från lc träningen.

Hazel, Cayenne och Hel "Lajka"

Carin med Lajka och Christian med Hazel och Cayenne

Cayenne tar trasan

Berra med några av pinnarna förutom våra sprang även Cleopatra "Samba" och Atti och Amies bror Musse

Carin med Hel "Lajka"

 

Det blev

tyvärr inga valpar på Cleopatra "Samba", Vi parar om henne på hennes nästa löp troligtvis i oktober. Vi byter hane och tar nu Kamal Z Klanu Lobuzów. Mer om den planerade parningen finns på sidan planerade valpar.

Cleopatra "Samba"

 

Ny familje medlem

Vi fick en ny liten stallkatt i mitten av juli hon heter Ellen, men vi kallar henne för Ella.

 

Trevligt besök

hade vi av Lize och Rickard, Borscana kennel, som vi deläger Deya med. De kom förbi i söndags den 3 augusti, efter 3 dagars utställningen i Jönköping. Vi åt middag och hade en jättetrevlig kväll, det var så kul att ses.
Lize passade på att ta uppställnings foton på Deya, Rickard är så duktig på att ställa upp hundarna. Även Ginger, Grace, Hazel och Cayenne blev fotograferade även om de två sista inte var så samarbetsvilliga. Det blev fina bilder framförallt på Deya, de andra togs efter maten och då hade det börjat bli lite mörkare ute men de blev bra i varje fall. Tack Lize för de fina bilderna.

Deya stående

Deya

Rickard med Iza

 

 

Lure coursing i Bronäs

Den 28 juli var det lure coursing i Bronäs. Deya och Ginger var anmälda, Deya blev lottad i första loppet mot Tejde och de sprang helt fantastiskt ihop. Tyvärr så skadade de sig båda två, Deya skar sig på linan och Tejde stukade en tå och ingen av dem kunde springa i andra loppet . När resultatet kom efter första loppet ledde de båda skyhögt över de andra som sprang, det är så tråkigt när sånt här händer. Ginger fick springa mot en hund som förstörde hennes lopp genom dåligt beteende, hon fick ett omlopp med samma hund men han gjorde samma sak igen mot henne och hon fick dåliga poäng på grund av det. Vi ville inte att hon skulle springa i andra loppet då en dålig erfarenhet kan påverka en så ung hund väldigt mycket. Det blir till att träna om henne så hon känner att det finns bra hundar att springa med. Den hunden hon sprang med gjorde samma sak mot den han spang med i andra loppet och blev nu nollad. Mycket tråkigt när en hund beter sig så på ett LC prov.

 

Besök

hade vi den 20 juli av Nathalie och Johan som har Felicitas "Flisan".  Det var jätteroligt att träffas, vi fikade och hundarna fick leka, det var en riktigt trevlig dag. Vi passade på att ta några bilder på henne, hon har blivit så söt.

Flisan

Flisan med mamma Brizby

 

Vi passade

på då Christina "Tina" var här på lure racet 5-6 juli med Alto Mussolino "Musse", han är bror till Atti och Amie, att få en fin bild på syskonen. Vi tog även en bild på alla våra pinne tjejer tillsammans med honom. Det var inte så enkelt att få bra bilder på dem.

Atti, Amie och Musse

Brizby, Briseis, Atti, Amie och Musse

 

Lite bilder

på hundarna som vi tog när Emmyloo var hos oss i slutet av juni och början av juli. Bilderna med Ginger är tagna lite tidigare innan hon åkte till Italien på EM i lure coursing.

Ginger busar med Cayenne

Hazel busar med Ginger och Grace

Deya och Iza

Doris, Cayenne, Emmyloo, Ammie, Briseis och Brizby

Iza och Hazel letar efter något

Mor och dotter Doris och Grace

Tosca och Hazel har hittat något spännande

Det har även pinnarna gjort

Hazel och Cayenne har alltid lika kul tillsammans

 

 

LC- Prov

var det i Bara den 19 juli. Kerstin var där med Euhemeros "Platon", det var sju hanar anmälda och sex kom till start och alla är riktigt duktiga. Platon sprang jättebra och fick en fin andraplacering. Stort Grattis Kerstin.

 

Lure race dagarna

gick av stapeln den 5-6 juli. Vi hade arbetat länge med alla förberedelser, det var en massa saker som skulle bli klart innan alla kom. Fälten hade slagits och alla hål och gropar hade fyllts igen, rosetter var beställda och hämtade, vi hade plockade fram mer utemöbler så alla kunde sitta på verandan vid grillningen på lördagskvällen och vid fika dagen efter, det stora partytältet hade satts upp på fältet och bord och stolar till det, de saker som våra sponsorer hade sponsrat oss med hade hämtas upp , banan skulle läggas, diplom och tävlingsböckerna och allt annat som hör till sekretariatet skulle vara färdigt.

Nytt för i år är att alla som tävlar får en tävlingsbok och de gamla resultaten skrivs in i boken på de hundar som tävlat tidigare, den här boken ska tas med vid kommande tävlingar. Förutom de tre första i varje klass som får rosetter så gjorde vi placerings diplom till alla som deltagit och den hund som blev Best in Field fick också ett diplom. Vi fick så mycket saker från våra sponsorer att alla hundarna fick priser, det var 23 hundar som deltog, varav en dvärgschnauzer. Dvärgpinschrarna var 12 tikar, 7 hanar, 2 veteran tikar, 1 veteran hane. Bild på tävlingsboken och diplomet se bild nedan. Hanarna fick en mörk färg som framsida på tävlingsboken och tikarna en ljus färg som framsida. Domare var som tidigare år Bernt "Berra" Johansson, hans fru carin var starter och Christian var pilot.

Det var två¨riktigt trevliga dagar, som vanligt tränar vi på lördagen, sen blev det fri aktivitet för att sedan grilla på kvällen. För oss som jobbade med den administrativa delen blev det till att få ihop loppen så att alla fick möjlighet att springa så bra som möjligt. På söndagen började vi klockan nio för att det inte skulle bli så varmt för hundarna, det var 12 lopp och alla sprang fantastiskt bra. Därefter en timmes paus och sedan andra loppet nu var det många hundar som var trötta, men alla sprang mycket bra, en del spinger två jämna lopp en del springer ett sämre andra lopp och en del ett bättre andra lopp. Sen blev det fika medans vi räknade ut resultatet, skrev namnen på diplomen och fyllde i tävlingböckerna samt plockade fram priser och rosetter. Det var väldigt jämna poäng och ett lopp fick särskiljas då de hade samma poäng. Resultatet blev följande för mina hundar och mina uppfödda hundar. Hanarna. Dante kom 7:a 106p, Cicero "Nemo" 5:a 109p, Faunus "Milo" 3:a 112p, Djoser "Ollie" 2:a 114,5p. Tikarna Briseis 8:a 104p, Brizby 3:a 112p, Demeter "Pixie" 2:a 113p. Veteran tikarna Amie 1:a 112p som blev LRvetv-14 och Atti 2:a 110.5p.

Lite bilder från prisutdelningen. Mer bilder kommer senare och reportage kommer på SSPK, Dvärgpinscherklubben och Facebooksidan. Grattis Till Jenny med Zoya som blev LRV-14 och Ulrica med Laban som också blev LRV-14 och dessutom best in field och Djoser "Ollie" Mona med Demeter "Pixie" och Mathilda med Faunus "Milo" till de fina pallplatserna.

Ett stort tack till alla som hjälpt till under de här dagarna, Berra vår domare, Carin som starter, Christian som pilot, Frederic och Lovisa för deras fantastiska arbete med tävlingsböckerna, diplomen och att ha hand om sekretariatet under tävlingsdagen, Camilla och Johan för all hjälp med att starta hundar, Tina för all hjälp i köket och givetvis Jenny och Jimmy för all hjälp med alla förberedelser och hjälp under de här otroligt roliga dagarna utan er alla så hade det inte fungerat. Ett stort tack även till våra sponsorer Huskvarna hund, och katt för fina påsar med lite av varje i , Agria, Djurmagasinet i Jönköping med reklamarticklar från Royal canin och Eucanuba, Caisa Lind för scampo, Kontorsbutik i Nässjö för plastfickor till tävlingsböckerna och blomsteraffär i Nässjö för fina ljusstaken som blev present till Berra och Carin.

1:a  Schezzheims Nolte "Laban" 115p LRV-14 och Best in field 2:a Tinniwinnies Djoser Black Lord "Ollie" 114,5p 3:a Tinniwinnies Faunus Black Lord "Milo" 112p

1:a Dream Pearl´s Smell The magic "Zoja"114p LRV-14 2:a Tinniwinnies Demeter Black Lady  "Pixie"113p 3:a Brizby- Bisous "Brizby" 112p

1:a Amie- Bisous "Amie" 112p LRvetV-14 2: Atilla-Amour "Atti" 110,5p

Atti, Amies, Brizbys och Briseis tävlingsböcker

Briseis Diplom som alla fick utom topp tre som fick rosetter

Lilian med Dante

Ulrica med Cicero "Nemo"

Mathilda med Faunus "Milo"

Ulrica med Djoser "Ollie"

Lovisa med Briseis

Lovisa med Brizby

Mona med Demeter "Pixie"

Lovisa med Atti

Christian med Amie LRvetV-14

Christina "Tina" med Alto-Mussolini "Musse", Atti och Amies bror, som tyvärr bröt båda sina lopp

 

 

Änligen tyckte hundarna

när vi slog fälten under vecka 24, de var så intrsserade av att kika ut på fältet och all aktivitet där, de vet att när det är färdigt så får spinga ut och leka i det nyslagna gräset. När allt gräs var vänt och tillslut inbalat och bortplockat, gick vi igenom hela fältet och letade efter sorkhål och gropar som hundarna grävt och fyllde igen dem. Sedan blev det till att röjsåga en del områden där det inte gick att slå. Så nu är stora hundrast gården färdig för hundarna att röja runt på men också förberedd för lure racet den 5-6 juli.

Ginger, Amie, Brizby, Briseis och Tosca spanar på vad som händer

Kollar på vad som händer på fältet

 

Lure coursing EM

I år gick lure coursing EM i Italien, den 27-29 juni, Deya och Ginger hade kvalificerat sig, Deya dels genom tävlingarna under 2013 och att hon var direkt kvalificerad genom sin Europa vinst förra året, Ginger Kvalade på 1:a kvalificerings provet 2014, nytt för i år. Tyvärr kunde vi inte åka så Therese som har Erebos "Bozze" som kvalade på andra kvalificerings provet, skulle åka och hon tog med sig Ginger, Deya fick stanna hemma.

Christian åkte ner med Ginger till Therese på måndagen den 23 juni och stannade över natten, Therese och en god vän åkte sedan på tisdagen, invigningen var på torsdagen och borzoierna sprang på söndagen den 29 juni. Christian tog med sig Hemera "Emmyloo" och Zingo som skulle bo hos oss under de dagarna som EM varade.

Ginger sprang ett bra första lopp och låg etta av de svenska hundarna, i andra loppet sprang hon tyvärr lite avvaktande, om det berådde på att hunden hon sprang med virrade runt på banan eller om hon hade gjort det i varje fall vet man inte, hon slutade på 24 plats av 46 tikar. Bozze sprang ett mycket bättre andra lopp och kom på 12 plats av 37 hanar, grattis Therese. på måndagen började de att åka hem igen och på onsdagen åkte vi ner med alla hundarna till Therese och hämtade hem Ginger igen och lämnade Emmyloo och Zingo. Vi hade en jättetrevlig dag hos Therese med god lunch och givetvis tårta då Therese fyllde år dagen innan. En bild från EM på det svenska laget. Therese är på nedre raden längst till höger med Ginger och Bozze. Stort tack Therese för att du kunde ta med Ginger.

 

Besök av Forsete

Louise har varit på besök med Forsete "Ozzy", det var ett tag sedan vi sågs sist och det var så roligt att träffas igen och även här blev hundarna superglada både stora och små med en extra kompis. Therese hundar var kvar hos oss den dagen de var på besök. Lite bilder på hundarna.

Ozzy

Ozzy med mamma Brizby

Lollo med Ozzy, Grace, Zello, Bozze och Tosca vill även de vara med på bild

Ozzy

 

 

 

Hundar på besök

Vi har varit hundvakter några dagar till Therese hundar Erebos "Bozze", " Hemera Emmiloo"  Zello och Zingo, det var jätteroligt att ha dem här. Ginger och Grace tyckte att det var så roligt att träffa sin bror Bozze och Hazel och Cayenne blev överlyckliga att ha syrran Emmyloo att busa med. Självklart tyckte resten av våra hundar både de stora och små att det var kul med så många roliga kompisar. Lite bilder på hundarna

Amie, Zello och Deya

Bozze

Atti och Zello

Cayenne och Emmyloo

Emmyloo, Hazel och Toscal

Zingo

 

Atti och Amie fyller år

Idag fyller Atti och Amie nio år. Ett stort grattis till dem och deras syskon Athena och Musse. På bilden är de drygt sju veckor.

Amie och Atti

 
 • «
 •  Första 
 •  Föregående 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  Nästa 
 •  Sista 
 • »


Sida 1 av 5

Tinniwinnies Kennel
Fråsttorp 3
578 92 Aneby