Dagboksarkiv
2013
2012
2011
2010
Dabok 2014

Valparna 2 veckor

Idag är valparna 2 veckor. Nu har de öppnat ögonen, den lilla tiken öppnade dem redan i söndags, killarna öppnade dem idag. De utveclas jättefint och äter bra alla tre, de rör sig nu mycket snabbare och bättre.
En bild på dem nedan och fler i deras bildgalleri.

 

 

 

Dvärgpinschervalpar

Nu väntar vi dvärgpinschervalpar. Vår söta fodervädstik Tinniwinnies Cleopatra Black Lady "Samba" är parad för ett tag sedan med fina Heziblos Lord Flark och valpar väntas den 9 jan.
Stort Tack Annette på Exigor´s kennel för att vi fått låna din underbara kille. Båda två är patella och ögonlysta utan anmärkning. De har känd mental status och är skottfasta, de är även utställda.
Heziblos Lord Flark är viltspår champion och har vunnit SM i viltspår 2012, Cleopatra har en andra plats på SSPK Lure Racing SM 2013. Med den här kombinationen hoppas  vi på både snygga och arbetsvilliga valpar, men framför allt sociala och trevliga små valpar efter dessa underbara hundar. 
Mer information på sidan väntade valpar.

 

 

Grattis

till Brizbys pappa Blue-Star Nemo som på Stockholms Hundmässa den 13 december blev Svensk vetearan vinnare 2014, grattis även till ägare Annette Persson på Exigor´s Kennel.

 

Valparna en vecka

idag är valparna en vecka, de fortsätter att gå upp bra i vikt och väger nu, hanarna 1011gram och 810 gram, tiken 879 gram. De är mer aktiva nu och rör sig en del ibland riktigt långt från Deya och då hör man små protester då de inte hittar tillbaka lika lätt. De är så goa och mysiga. En bild nedan och fler i deras bildgalleri.

 

Lite bilder

på små hundarna som vi tagit vid några tillfällen då vi varit utre på promenad.

Iza spanar på de andra

Briseis

Amie, Brizby, Atti och Cleopatra "Samba" i skogen på vårt inhägnade fält

Atti

Tosca har en rock på sig, då pälsen inte har vuxit ut igen efter hennes  operation.

Amie

 

Spännande

tyckte hundarna det var när vi gjorde höstplöjningen på flera av våra fält,  de földe väldigt noga vad som hände och sprang runt på tomten för att kunna se så bra som möjligt. På bilden är det ett gäng hundar som spanar ut på fältet på andra sidan grusvägen.

 

Deyas valpar

Den andra december fick Deya sina valpar det blev tre stycken två hanar och en tik. De vägde hanarna 465 gram och 396 gram, tiken 396 gram. De är jättefina och går upp bra i vikt när de var två dagar vägde de hanarna 504 gram och 435 gram, tiken 458 gram. Deya är en jätteduktig mamma och valparna blir sötare och sötare för var dag. Nu är de 5 dagar gamla ett par bilder nedan och fler i valparnas bildgalleri.

Deya med valparna 2 dagar gamla

Valparna 4 dagar

 

Deya

har blivit lite tjock, bara fyra dagar kvar tills hon beräknas få sina valpar. Hon är så otroligt kelig och gullig, hon tar det mest lugnt och strosar runt i trädgården och älskar att ligga och mysa i soffan. 
Ska bli så spännande att se hur många det blir och vad det blir för färger på valparna. En bild på henne som vi tog idag.

 

H-kullen fyller år

Idag fyller H-kullen 1 år, stort grattis till Hazel och Cayenne och syskonen Hades "Zhivoy", Herakles "Herkules", Hugin "Hugo", Hemera "Emmyloo", Hel "Lajka" och Hestia "Enya". På bilden är de 7 veckor.

 

Två nya på gården

Vi har fått två nya djur på gården, det är Pinocchio som är en mini shettis och Pumba som är en mini gris. Båda två är Tinas och de kommer att bo hos oss. På bilden med hästarna är det Hero, Pinocchio och Roxan.

 

Hundarnas kompisar

Det här är hundarnas bästa kompisar, de kommer att vara med på bilder framöver så vi tänkte att det var bra att presentera dem. Azlan är en Airedaleterrier, Dante är en mops och är Toscas systerson, Musse är en dvärgpinscher och är Atti och Amies bror och Minos är en blandras, Det är Tina som är matte till dem och hon har även sin häst Hero hos oss, han är presenterad i ett tidigare inlägg.

Cayenne med Azlan

Atti med Musse och Dante

Minos

 

 

Ny på gården

är Hero, han är en fjording. Det är Tinas häst och han kommer att vara här hos oss tillsammans med Roxan och Måne. En bild på honom och en med Roxan och Måne med på den bilden är även Dunia som är på besök, hon bor på granngården men kommer över då och då.

Måne, Dunia Hero och Roxan med Tina.

 

Deya fyller år

Idag fyller Deya sex år,  stort grattis till henne och även till hennes bror Totty som är pappa till vår E-kull.

 

Igår kom

den första snön och Hazel och Cayenne blev alldeles tokiga när jag släppte ut dem på morgonen. De var ute och lekte med de andra borzoierna och sprang runt som galningar, när de kom in var de så otroligt trötta. under dagen och kvällen så smällte all snö bort så nu är det barmark igen. Småtjejerna tyckte det var mindre roligt men har inget emot att vara ute och busa med varandra och med de stora. Vi tog som vanligt en härlig promenad på stora fältet bakom huset, vår hundrastgård, och där har de alltid lika roligt då de kan spring fritt och man behöver inte oroa sig att de springer bort. Tyvärr blev det inga bilder då det var så dåligt ljus ute.

 

Trevlig Halloween

Vi önskar er en trevlig allhelgonahelg. Hundarna har fått halloween tema på sina bilder. Borzoierna representeras av Hazel och Cayenne.

 

Valpträff

Den 18 oktober hade vi en valpträff med Ginas och Doris valpar. Det var så otroligt roligt att se Ginas valpar igen och träffa deras mattar och hussar, Hemera "Emmyloo" Hel "Lajka" och Herakles "Herkules" hade vi träffat tidigare men inte de andra. Tyvärr kunde inte Lotta komma med Hades "Zhivoy". Men med på träffen var Therese med Emmyloo och Erebos "Bozze", Kerstin med Herkules och Euhemerus "Platon", Carin och Berra med Lajka, Jonny och Leena med Hugin "Hugo" och Victoria och Kim med Hestia "Enya". Det var en jättetrevlig dag hundarna fick leka fritt på tomten och de hade så roligt tillsammans. Vi åt lunch ihop och sedan blev det att testa lure coursing och alla sprang fantastiskt. Ska bli så roligt att se de tävla nästa säsong, men först ska de ta sin licens som de kan börja med när de fyller ett år, tredje och sista licensloppet måste de ta när de fyllt 1½ år. Sedan var det fri lek igen och efter det gick vi in och fikade. Tack Kim, Leena och Kerstin för de fina bilderna på hundarna. Ett par bilder nedan resten finns i bildgalleriet valpträff.

Kerstin med Herkules, Carin med Lajka, Therese med Emmyloo, Leena med Hugo, Victoria med Enya, Jonny med Hazel, Elizabeth med Cayenne och Christian med mamma Gina och pappa Klasse

Hazel, Herkules, Emmyloo, Hugo och Cayenne

Viktoria med Enya, Cayenne och Hazel

 

 

Borzoivalpar

hoppas vi att det blir mellan underbara Teine Just So Jadite "Klasse" och vår fantastiska Deya, Russkiy Azart Orchideya La Divina, SELCCH FCI European coursing champion 2013, årets Lc hund 2011,2012,2013, klubbmästare 2010 & 2011. Valparna beräknas födas den 4 december, vi ser fram emot att få snygga och snabba små valpar i den här fina kombinationen. Mer information om kullen på sidan väntade valpar.

 

A-Kullen fyller år

Ett lite sent grattis till A-kullen som i går fyllde sju år. Stort grattis till Agamemnon "Dexter", Apollon "Diesel" Achilles "Kingston". En extra tanke till Artemis "Engla" som är i hundhimlen. På bilden är de 6 ½  vecka.

 

 

Tosca har varit sjuk

Tosca fick en förkylning med svår hosta, vi lyckades häva en lunginflammation med penicillin, trots det fick hon svårt att andas så vi misstänkte att det hade hänt något mer allvarligt. Väl hos veterinären såg man på röntgen att det såg väldigt konstigt ut på hennes västra lunga så de remiterade oss till Blå stjärnan i Göteborg då de har specialister där. De konstaterade att hon hade fått lunglobvridning i övre delen av vänstra lungan och blev opererad, de har tagit bort 20% av lungan. Det var jättejobbiga dagar då vi inte visste om hon skulle klara sig men hon är tack och lov hemma igen och har blivit helt frisk och ska snart få ta stygnen. Känns så skönt att ha vår underbara tjej hemma igen, men tyvärr så blir det inga fler valpar på henne då jag inte vill utsätta henne för den påfrestningen, då hon nu saknar en del av sin lunga. 

 

Borzoi- ringens klubbmästerskap

Den 4 oktober var vi på klubbmästerskapet i Söderköping, med oss var Gina, Ginger, Grace och "Klasse" Teine Just So Jadite, de kom 22 hundar till start. Klasse var superduktig och ledde efter första loppet men i andra loppet räkte inte riktigt orken till även om viljan var stor, det är inte så lätt att prestera bättre än de mycket yngre hundarna. Han var trots allt så duktig blev bästa veteran och kom sexa totalt, ett fantastiskt resultat. Stort Grattis Camilla du har en så duktig kille.
Vi märker på Ginger att det blir bättre och bättre efter att hon blev påhoppad hon tar för sig mer nu under loppen hon slutade på en åttonde plats. Gina hon har fortfarande snabbheten men hon är ju lite corsvice, så följsamheten är ju inte den bästa alla gånger men inte  så kraftiga att hon förstör loppet för den andra hunden, hon tycker det är jättekul och slutade på en femtonde plats och det var hennes sista tävling.
Grace är fortfarande lite omogen men det var första gången hon tävlade i licensklass, hon är alldeles för snabb för sitt eget bästa och måste läsa av banan bättre och kunna ta svängarna bättre, hon kom på sextonde plats. Nu får Ginger och Grace vila till nästa säsong och så hoppas vi på att bägge tjejerna har mognat tills dess.
Stort Grattis till Ginger och Grace kusin Salma som blev Klbbmästare och matte Sussi.
En bild på fina klasse från prisutdelningen.

 

Hundvakt

är vi åt "Klasse" Teine Just So Jadite, pappa till Hazel och Cayenne, H-Kullen. Han kom den 24 september och ska vara hos oss i ca två månader. Det är så roligt att få ha hand om honom, han är så underbar och trivs så bra med våra hundar. En bild på Klasse som vi tog förra gången han var hos oss.

 
 • «
 •  Första 
 •  Föregående 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  Nästa 
 •  Sista 
 • »


Sida 1 av 6

Tinniwinnies Kennel
Fråsttorp 3
578 92 Aneby