Dagboksarkiv
2013
2012
2011
2010
Dabok 2014

Trevligt besök

hade vi av Lize och Rickard, Borscana kennel, som vi deläger Deya med. De kom förbi i söndags den 3 augusti, efter 3 dagars utställningen i Jönköping. Vi åt middag och hade en jättetrevlig kväll, det var så kul att ses.
Lize passade på att ta uppställnings foton på Deya, Rickard är så duktig på att ställa upp hundarna. Även Ginger, Grace, Hazel och Cayenne blev fotograferade även om de två sista inte var så samarbetsvilliga. Det blev fina bilder framförallt på Deya, de andra togs efter maten och då hade det börjat bli lite mörkare ute men de blev bra i varje fall. Tack Lize för de fina bilderna.

Deya stående

Deya

Rickard med Iza

 

 

Lure coursing i Bronäs

Den 28 juli var det lure coursing i Bronäs. Deya och Ginger var anmälda, Deya blev lottad i första loppet mot Tejde och de sprang helt fantastiskt ihop. Tyvärr så skadade de sig båda två, Deya skar sig på linan och Tejde stukade en tå och ingen av dem kunde springa i andra loppet . När resultatet kom efter första loppet ledde de båda skyhögt över de andra som sprang, det är så tråkigt när sånt här händer. Ginger fick springa mot en hund som förstörde hennes lopp genom dåligt beteende, hon fick ett omlopp med samma hund men han gjorde samma sak igen mot henne och hon fick dåliga poäng på grund av det. Vi ville inte att hon skulle springa i andra loppet då en dålig erfarenhet kan påverka en så ung hund väldigt mycket. Det blir till att träna om henne så hon känner att det finns bra hundar att springa med. Den hunden hon sprang med gjorde samma sak mot den han spang med i andra loppet och blev nu nollad. Mycket tråkigt när en hund beter sig så på ett LC prov.

 

Besök

hade vi den 20 juli av Nathalie och Johan som har Felicitas "Flisan".  Det var jätteroligt att träffas, vi fikade och hundarna fick leka, det var en riktigt trevlig dag. Vi passade på att ta några bilder på henne, hon har blivit så söt.

Flisan

Flisan med mamma Brizby

 

Vi passade

på då Christina "Tina" var här på lure racet 5-6 juli med Alto Mussolino "Musse", han är bror till Atti och Amie, att få en fin bild på syskonen. Vi tog även en bild på alla våra pinne tjejer tillsammans med honom. Det var inte så enkelt att få bra bilder på dem.

Atti, Amie och Musse

Brizby, Briseis, Atti, Amie och Musse

 

Lite bilder

på hundarna som vi tog när Emmyloo var hos oss i slutet av juni och början av juli. Bilderna med Ginger är tagna lite tidigare innan hon åkte till Italien på EM i lure coursing.

Ginger busar med Cayenne

Hazel busar med Ginger och Grace

Deya och Iza

Doris, Cayenne, Emmyloo, Ammie, Briseis och Brizby

Iza och Hazel letar efter något

Mor och dotter Doris och Grace

Tosca och Hazel har hittat något spännande

Det har även pinnarna gjort

Hazel och Cayenne har alltid lika kul tillsammans

 

 

LC- Prov

var det i Bara den 19 juli. Kerstin var där med Euhemeros "Platon", det var sju hanar anmälda och sex kom till start och alla är riktigt duktiga. Platon sprang jättebra och fick en fin andraplacering. Stort Grattis Kerstin.

 

Lure race dagarna

gick av stapeln den 5-6 juli. Vi hade arbetat länge med alla förberedelser, det var en massa saker som skulle bli klart innan alla kom. Fälten hade slagits och alla hål och gropar hade fyllts igen, rosetter var beställda och hämtade, vi hade plockade fram mer utemöbler så alla kunde sitta på verandan vid grillningen på lördagskvällen och vid fika dagen efter, det stora partytältet hade satts upp på fältet och bord och stolar till det, de saker som våra sponsorer hade sponsrat oss med hade hämtas upp , banan skulle läggas, diplom och tävlingsböckerna och allt annat som hör till sekretariatet skulle vara färdigt.

Nytt för i år är att alla som tävlar får en tävlingsbok och de gamla resultaten skrivs in i boken på de hundar som tävlat tidigare, den här boken ska tas med vid kommande tävlingar. Förutom de tre första i varje klass som får rosetter så gjorde vi placerings diplom till alla som deltagit och den hund som blev Best in Field fick också ett diplom. Vi fick så mycket saker från våra sponsorer att alla hundarna fick priser, det var 23 hundar som deltog, varav en dvärgschnauzer. Dvärgpinschrarna var 12 tikar, 7 hanar, 2 veteran tikar, 1 veteran hane. Bild på tävlingsboken och diplomet se bild nedan. Hanarna fick en mörk färg som framsida på tävlingsboken och tikarna en ljus färg som framsida. Domare var som tidigare år Bernt "Berra" Johansson, hans fru carin var starter och Christian var pilot.

Det var två¨riktigt trevliga dagar, som vanligt tränar vi på lördagen, sen blev det fri aktivitet för att sedan grilla på kvällen. För oss som jobbade med den administrativa delen blev det till att få ihop loppen så att alla fick möjlighet att springa så bra som möjligt. På söndagen började vi klockan nio för att det inte skulle bli så varmt för hundarna, det var 12 lopp och alla sprang fantastiskt bra. Därefter en timmes paus och sedan andra loppet nu var det många hundar som var trötta, men alla sprang mycket bra, en del spinger två jämna lopp en del springer ett sämre andra lopp och en del ett bättre andra lopp. Sen blev det fika medans vi räknade ut resultatet, skrev namnen på diplomen och fyllde i tävlingböckerna samt plockade fram priser och rosetter. Det var väldigt jämna poäng och ett lopp fick särskiljas då de hade samma poäng. Resultatet blev följande för mina hundar och mina uppfödda hundar. Hanarna. Dante kom 7:a 106p, Cicero "Nemo" 5:a 109p, Faunus "Milo" 3:a 112p, Djoser "Ollie" 2:a 114,5p. Tikarna Briseis 8:a 104p, Brizby 3:a 112p, Demeter "Pixie" 2:a 113p. Veteran tikarna Amie 1:a 112p som blev LRvetv-14 och Atti 2:a 110.5p.

Lite bilder från prisutdelningen. Mer bilder kommer senare och reportage kommer på SSPK, Dvärgpinscherklubben och Facebooksidan. Grattis Till Jenny med Zoya som blev LRV-14 och Ulrica med Laban som också blev LRV-14 och dessutom best in field och Djoser "Ollie" Mona med Demeter "Pixie" och Mathilda med Faunus "Milo" till de fina pallplatserna.

Ett stort tack till alla som hjälpt till under de här dagarna, Berra vår domare, Carin som starter, Christian som pilot, Frederic och Lovisa för deras fantastiska arbete med tävlingsböckerna, diplomen och att ha hand om sekretariatet under tävlingsdagen, Camilla och Johan för all hjälp med att starta hundar, Tina för all hjälp i köket och givetvis Jenny och Jimmy för all hjälp med alla förberedelser och hjälp under de här otroligt roliga dagarna utan er alla så hade det inte fungerat. Ett stort tack även till våra sponsorer Huskvarna hund, och katt för fina påsar med lite av varje i , Agria, Djurmagasinet i Jönköping med reklamarticklar från Royal canin och Eucanuba, Caisa Lind för scampo, Kontorsbutik i Nässjö för plastfickor till tävlingsböckerna och blomsteraffär i Nässjö för fina ljusstaken som blev present till Berra och Carin.

1:a  Schezzheims Nolte "Laban" 115p LRV-14 och Best in field 2:a Tinniwinnies Djoser Black Lord "Ollie" 114,5p 3:a Tinniwinnies Faunus Black Lord "Milo" 112p

1:a Dream Pearl´s Smell The magic "Zoja"114p LRV-14 2:a Tinniwinnies Demeter Black Lady  "Pixie"113p 3:a Brizby- Bisous "Brizby" 112p

1:a Amie- Bisous "Amie" 112p LRvetV-14 2: Atilla-Amour "Atti" 110,5p

Atti, Amies, Brizbys och Briseis tävlingsböcker

Briseis Diplom som alla fick utom topp tre som fick rosetter

Lilian med Dante

Ulrica med Cicero "Nemo"

Mathilda med Faunus "Milo"

Ulrica med Djoser "Ollie"

Lovisa med Briseis

Lovisa med Brizby

Mona med Demeter "Pixie"

Lovisa med Atti

Christian med Amie LRvetV-14

Christina "Tina" med Alto-Mussolini "Musse", Atti och Amies bror, som tyvärr bröt båda sina lopp

 

 

Änligen tyckte hundarna

när vi slog fälten under vecka 24, de var så intrsserade av att kika ut på fältet och all aktivitet där, de vet att när det är färdigt så får spinga ut och leka i det nyslagna gräset. När allt gräs var vänt och tillslut inbalat och bortplockat, gick vi igenom hela fältet och letade efter sorkhål och gropar som hundarna grävt och fyllde igen dem. Sedan blev det till att röjsåga en del områden där det inte gick att slå. Så nu är stora hundrast gården färdig för hundarna att röja runt på men också förberedd för lure racet den 5-6 juli.

Ginger, Amie, Brizby, Briseis och Tosca spanar på vad som händer

Kollar på vad som händer på fältet

 

Lure coursing EM

I år gick lure coursing EM i Italien, den 27-29 juni, Deya och Ginger hade kvalificerat sig, Deya dels genom tävlingarna under 2013 och att hon var direkt kvalificerad genom sin Europa vinst förra året, Ginger Kvalade på 1:a kvalificerings provet 2014, nytt för i år. Tyvärr kunde vi inte åka så Therese som har Erebos "Bozze" som kvalade på andra kvalificerings provet, skulle åka och hon tog med sig Ginger, Deya fick stanna hemma.

Christian åkte ner med Ginger till Therese på måndagen den 23 juni och stannade över natten, Therese och en god vän åkte sedan på tisdagen, invigningen var på torsdagen och borzoierna sprang på söndagen den 29 juni. Christian tog med sig Hemera "Emmyloo" och Zingo som skulle bo hos oss under de dagarna som EM varade.

Ginger sprang ett bra första lopp och låg etta av de svenska hundarna, i andra loppet sprang hon tyvärr lite avvaktande, om det berådde på att hunden hon sprang med virrade runt på banan eller om hon hade gjort det i varje fall vet man inte, hon slutade på 24 plats av 46 tikar. Bozze sprang ett mycket bättre andra lopp och kom på 12 plats av 37 hanar, grattis Therese. på måndagen började de att åka hem igen och på onsdagen åkte vi ner med alla hundarna till Therese och hämtade hem Ginger igen och lämnade Emmyloo och Zingo. Vi hade en jättetrevlig dag hos Therese med god lunch och givetvis tårta då Therese fyllde år dagen innan. En bild från EM på det svenska laget. Therese är på nedre raden längst till höger med Ginger och Bozze. Stort tack Therese för att du kunde ta med Ginger.

 

Besök av Forsete

Louise har varit på besök med Forsete "Ozzy", det var ett tag sedan vi sågs sist och det var så roligt att träffas igen och även här blev hundarna superglada både stora och små med en extra kompis. Therese hundar var kvar hos oss den dagen de var på besök. Lite bilder på hundarna.

Ozzy

Ozzy med mamma Brizby

Lollo med Ozzy, Grace, Zello, Bozze och Tosca vill även de vara med på bild

Ozzy

 

 

 

Hundar på besök

Vi har varit hundvakter några dagar till Therese hundar Erebos "Bozze", " Hemera Emmiloo"  Zello och Zingo, det var jätteroligt att ha dem här. Ginger och Grace tyckte att det var så roligt att träffa sin bror Bozze och Hazel och Cayenne blev överlyckliga att ha syrran Emmyloo att busa med. Självklart tyckte resten av våra hundar både de stora och små att det var kul med så många roliga kompisar. Lite bilder på hundarna

Amie, Zello och Deya

Bozze

Atti och Zello

Cayenne och Emmyloo

Emmyloo, Hazel och Toscal

Zingo

 

Atti och Amie fyller år

Idag fyller Atti och Amie nio år. Ett stort grattis till dem och deras syskon Athena och Musse. På bilden är de drygt sju veckor.

Amie och Atti

 

Trevlig midsommar

Vi önskar er alla en trevlig midsommar.

 

BPH

Mona var den 7 juni och gjorde ett BPH med Demeter "Pixie" och hon var riktigt duktig. Grattis och tack för att du gjort det.

 

Ibland blir det

inte som man önskar. Vi misstänkte att Tosca inte var med valpar och gjorde ett ulraljud på henne och tyvärr så visade det sig att hon var tom. Så inga små mops valpar den här gången.

 

Dvärgpinscher valpar

hoppas vi nu att det blir mellan Camalis Zlatan Makes It Happend och Tinniwinnies Cleopatra Black Lady den 8 augusti. Tack Carola på Camalis kennel för att vi fått låna din underbara hane. Mer info på sidan väntade valpar.

 

Västras KM

Den 6 juni var vi på västras KM i Kungsbacka med Ginger och Grace, det var utställning på förmiddagen och lure cousing på eftermiddagen, båda tävlade i licensklass. Ginger blev tvåa med HP och Grace 1:a med HP och BIR, hon blev sedan Best in Show bland licenshundarna.  Ginger Blev bästa licenshund i lure coursing, Grace gjorde en miss och jag vet inte vilken plats hon kom på. Det var så roligt att det gick så bra på både utställningen och LC.

Vi hade småhundarna med oss och de fick roa sig med lite agillity, men de kunde inte vara lösa för då hade de bara sprungit bort till lure coursing maskinen. Nedan några bilder som vi tog på pinnarna.

Amie

Brizby

Brizby, Atti och Amie

Amie

Briseis

 

Gina fyller år

Idag fyller Gina fem år, stort grattis till henne och hennes fina syskon.

 

Officiell utställning

var det dels i Ljungbyhed, FCI Euro sighthond utställningen och utställning i Norrköping, den 30-31 maj och 1 juni. Therese ställde Erebos "Bozze" och på fredagen fick han VG och EXC och CK på lördagen. Leena ställde Hugin "Hugo" på söndagen i valpklass och han blev 1:a med HP, BIR och BIS valp. Båda ställde i Ljunbyhed på FCI Euro Sighthound utställningen. Grattis Therese och Leena.

Vi var i Norrköping på lördagen med Briseis och hon fick VG och på söndagen med Doris, hon ställdes i bruksklass och fick EXC 1 och CK.

 

Trevligt besök

hade vi den 22 maj av Mona och Örjan och deras pinnar Demeter "Pixie", Faustina "Winnie" och Tanja, det är alltid lika trevligt att ha er här. Ett par bilder vi tog på hundarna.

 

Hund bad

Vi tog en sväng ner till insjön med Ginger, Grace, Hazel, Cayenne och pinnarna. Det var första gången Hazel och cayenne badade och de tyckte det var jättekul. Pinnarna går väldigt långt ut men simmar inte det gör däremot Ginger och Grace. Det var så varmt i vattnet och de lekte och simmade väldigt länge. Vi tog en bild på dem på stranden innan vi åkte hem, med åtta riktigt blöt tjejer.

 
  • «
  •  Första 
  •  Föregående 
  •  1 
  •  2 
  •  3 
  •  4 
  •  Nästa 
  •  Sista 
  • »


Sida 1 av 4

Tinniwinnies Kennel
Fråsttorp 3
578 92 Aneby