I går var valparna 7 veckor, de är riktiga små busfrön och de far runt överallt och busar. De är så duktiga som säger till när de vill gå ut och göra ifrån sig. De har fått träffa några av de stora hundarna och det var spännande men roligast är att leka med de små hundarna. De har alla en underbar personlighet och är så gulliga. En bild nedan och fler i deras bilgalleri P-kullen. 

Nu är det bestämt vad vad valparna ska heta, som vanligt så är det samma tema ett namn från någon mytologi eller ett historiskt namn. Det är 6 namn från den grekiska mytologin, 1 namn från den Hawaiianska mytologin och 3 historiska namn. Som vanligt är deras färg med i namnet.

Tinniwinnies Poseidon Red Lord - Poseidon var havets, källornas, flodernas och jordbävningarnas gud i grekisk mytologi. Hans attribut är treudden och delfinen och han skapade den första hästen. Han är son till Kronos och Rhea, äldre bror till himmelsguden Zeus och dödsguden Hades och med dem delade han herraväldet över världen. Hans fru var Amfitrite och med henne hade han sonen Triton. Poseidon är en av de tidigast dyrkade gudarna och förekommer oftare än Zeus på lertavlor med Linear B-skrift och det framkommer där att han varit huvudgud i Pylos. Hans motsvarighet i romersk mytologi är Neptunus

Tinniwinnies Prometheus Red Lord - Prometheus var en titan i grekisk mytologi och son till Lapetos och Klymene. Han är huvudfigur i den grekiska myten om hur människorna tillskansade sig elden från gudarna. Han beskrivs som intelligent och till och med slug. till en början stod han i opposition till de högsta gudarna med Zeus i spetsen. Brodern Epimetheus var ansvarig för att ge positiva egenskaper till varje djur vid livets uppkomst på jorden. När det blev människans tur så fanns det inget kvar att ge henne, Sså Prometheus beslöt sig för att stjäla elden från Hefasitos och konstskickligheten från Athena och sedan ge de färdigheterna till människorna. För detta tilltag blev han bestraffad och bands vid en klippa på berget Kazbek i Georgien. Där hackade en örn eller en gam ut hans lever som ständigt växte ut igen för att sedan om igen hackas ut igen. Enligt myten om Herakles då han skulle hämta de gyllene äpplena, sköt han ned gamen/örnen med sin pil och befriade Prometheus från hans fjättrar. Grekerna brukar räkna Prometheus förbrytelse som ursprunget till all vetenskap och konst. En annan av hans bröder var Atlas. 

Tinniwinnies Pan Red Lord - Pan var i grekisk mytologi en halvgud som associerades med skogar, hedar, fält och deras hjordar. Hans attribut var förutom herdestaven och herdepipan en barrträdskrans. Han gestaltas som en man med lurviga ben och bockfötter. Han sägs fördriva tiden i skogen med att spela på sin flöjt och injaga skräck i människor han möter. Enligt myten ska han ha förälskat sig i nymfen Syrinx och förföljt henne. För att undkomma honom förvandlade hon sig till vass. För att vinna Syrinx så skar han av vasstråna och band dem till en flerpipig flöjt, panflöjten. Därigenom erövrade Pan henne och han spelade ofta på henne. Under middagstid vilar han och vill inte bli störd och en plötslig panik i en boskapshjord tillskrevs Pan, därav ordet panik eller panisk skräck, han kunde också injaga panik i arméer. Enligt en legend så var det Pan som injagade en sådan skräck hos perserna vid slaget i Marathon, varför atenarna efter segern tillägnade honom en grotta på Akropolis norra sida. Han var son till Hermes och nymfen Dryope. Hans motsvarighet i romersk mytologi är Faunus.

Tinniwinnies Pandora Red Lady - Pandora var i den grekiska mytologin den första kvinnan skapad av Hefaistos, smideskonstens gud som en del av ett straff för att Prometheus hade avslöjat eldens hemlighet för människorna. När människorna fick elden slutade de att bry sig om gudarna. Genom att sända människorna en stor olycka för att återföra dem till gudarna så fick Hefaistos uppdraget av Zeus att skapa en kvinna. Han formade en kvinnogestalt av lera och gudarna gav henne liv. Hon fick goda egenskaper och användbara föremål till skänks från olika gudar. Därför fick hon namnet Pandora som betyder den "allbegåvade". Afrodite och Athena gav henne skönhet, Konstfärdighet och förstånd och Hermes lärde henne inställsamhet och smicker. Pandora fördes till Epimetheus som gåva från Zeus. Han hade varnats från sin bror Prometheus att inte ta emot någon gåva från Zeus, men han blev förälskad i Pandora och tog henne till sin hustru. Pandora hade med sig en ask som hon fått av Zeus och den fick hon aldrig fick öppna. Epimetheus och Pandora levde lyckliga en tid, men till slut gav Pandora efter för sin nyfikenhet och öppnade asken. Det visade sig att den innehöll en hel del olyckor och sjukdomar som flög ut över världen. När hon förskräckt stängde asken hade nästan hela dess innehåll redan flugit ut, det enda som fanns kvar på botten av asken var hoppet.  

Tinniwinnies Phoebe Black Lady - Phoebe var en grekisk kvinnlig titan och dotter till Uranus och Gaia hon hade många syskon och Rhea och Koios var en av dem. Hon gifte sig med sin bror Koios och de fick döttrarna  Leto och Asteria, hon blev mormor till Apollon, Artemis och Hekate. Hon överlät oraklet i Delfi till barnbarnet Apollon. Hon är titanernas mångudinna och identifierades med månen, hon ansvarade för månens kraft tillsammans med titanen Atlas. Hennes namn betyder ljus.

Tinniwinnies Penelope Black Lady - Penelope var en hjältinna i grekisk mytologi, hon var hustru till Odysseus och dotter till Ikarios. Hon brukar beskrivas som lojaliteten och trofastheten förkroppsligad. Under den långa tid Odysseus krigade i Troja och hans långa hemfärd därifrån, så var hon hela tiden övertygad om att han skulle återvända till henne. Under denna tid var hon omgiven av friare och för att slippa dem sa hon att hon inte ämnade gifta sig förrän den svepduk hon arbetade på var färdig. Hela dagen vävde hon och på natten sprättade hon upp det hon gjort på dagen. På sätt skulle hon aldrig bli färdig och slippa välja en ny make. När Odysseus slutligen kom hem fann han hela huset fullt av oförskämda friare som åt och drack och inte ville resa sin väg förrän Penelope valt sig en ny make. Hon förklarade att hon skulle gifta sig med den som kunde skjuta en pil med Odysseus båge. Endast Odysseus just hemkommen efter 20 års irrfärder förklädd till tiggare lyckades spänna bågen och sköt därefter de fräcka våldgästande friarna.

Tinniwinnies Placidia Black Lady - Placidia var född mellan åren 439 och 442 och dog efter år 484, hon var en romersk kejsarinna och gift med kejsar Olybrius. Hon var dotter till Valentinianus lll och Eudoxia Licinia, hon gifte sig med Olybrius år 454 eller 455. Då vandalerna under Geiseric plundrade Rom 455 fördes hon med sin mor och syster som fånge av Geiseric till Afrika. Olybrius var vid denna tid i Konstantinopel. Geiserics son gifte sig med hennes syster, medan hon och hennes mor släpptes fria efter att en lösensumma betalats år 461 eller 462. De bosatte sig i Konstantinopel och där levde hon resten av sitt liv, Hon stannade där med sin dotter även efter att hennes make blev kejsare i Rom år 472. Hon nämns senast år 484.

Tinniwinnies Prisca Black Lady - Prisca var en romersk kjejsarinna gift med kejsar Diocletianus, när hon är född är okänt men hon dog år 315. Hennes ursprung är okänt hon var antingen kristen eller sympatiserade med de kristna men hon var e´ändå tvungen att delta i kejsarkulten under förföljelserna av de kristna år 303. Då Diocletianus retirerade till Spalatum är 305, så stannade hon kvar med sin dotter Galeria Valeria och svärson Galerius i thessalonica. Då hennes svärsonen dog år 311 så överlät omhändertagandet av henne och dottern till kejsar Licinius, men de flydde i stället till Maximinus Daia, som fängslade Valeria i syrien då hon avböjde hans frieri. Efter Maximinus Daias död avrättades Prisca och hennes dotter av Licinius. 

Tinniwinnies Pompeia Black Lady - Pompeia Plotina var en romersk kejsarinna och gift med kejsar Trajanus. Hennes födelseår är okänt men hon dog år 121 eller 122, hon var politiskt aktiv. Hon var dotter till Lucius Pompeius och Plotia, hon växte upp i Nemausus och tillhörde en familj med mycket goda kontakter. Hon gifte sig med Trajanus innan han blev kejsare och de hade ett lyckligt förhållande men inga barn. Han gav henne titeln kejsarinna år 100 men hon tog inte emot den förrän år 105 och finns först upptagen på mynten år 112. Hon uppmuntrade sin makes adoption av makens kusin, den blivande kejsar Hadrianus och var mycket förtjust i sin adoptivson. Hon var känd för sitt intresse för filosofi, dygd, värdighet och enkelhet. Hon intresserade sig speciellt för den Epikurianska skolan i Aten. Hon var politiskt aktiv och införde en mer rättvis fördelad skattepolitik, förbättrade utbildningsväsendet, hjälpte de fattiga och ökade toleransen i samhället. Hon gudaförklarades vid sin död och ett tempel rester av Hadrianus till hennes ära i Nimes.

Tinniwinnies Pelé Black Lady - Pelé var enligt hawaiiansk mytologi eldens, åskans, väderlekens och vulkanernas gudinna och har också nämnts som en kärleksgudinna. Hon levde enligt traditionen inne i vulkanen Kilauea på ön Hawaii som är ögruppens största ö. Hon beskrivs som passionerad, impulsiv och som hon som formade det heliga landet, genom att skicka ut lava från sin vulkan, lava som utsträckte ön längre i havet. Hon föddes enligt mytologin av den kvinnliga anden Haumera som i sin tur har himmelsfadern och jordmodern som sina föräldrar. Hon färdades till Hawaii jagad av sin storasyster Na-maka-o-kaha'i, sedan hon förfört systerns man. Två extrusiva magmatiska bergarter kallade Pelés hår och pelés tårar har blivit uppkallade efter henne.  

Igår var valparna 6 veckor, nu är de på upptäcktsfärd på hela tomten och de leker för fullt med varandra och småhundarna. De är så modiga och äventyrliga. De växer så fort nu och de är så otroligt charmiga och gulliga. En bild nedan och fler i deras bildgalleri P-kullen

Flera av våra valpköpare har varit iväg på utställning och coursing. Darka var med Narcissos "Fjodor" på special sighthound show CAC Dolsko den 9 sep i Slovenien det gick jättebra  bra, han ställdes för sista gången i unghundsklass och fick EXC1 och CAC, dan därpå var det lure coursing och det var mixad klass och han kom 2:a och fick R-CACL och R-CACIL. Han blev också 1:a i Beauty and Performance bland hanarna.
Therese åkte till Dracula show i Rumänien med Erebos "Bozze" det var en tvådagars utställning med tre utställningar/ dag och två av dem var internationella. Bozze Tog både CERT och CACIB båda dagarna och blev även BIR , vilket innebär att han blev Rumänsk Champion och Rumänsk Grand Champion.
Susann och Emylina var med Nefetari "Natasha" och Olympia "Ofelia" på den inofficiella utställningen på Juno hundklubb i Jönköping. För lilla Ofelia var det första gången i valpklass 4-6 månader och hon var så duktig och fick en underbar kritik, hon blev 1:a med HP och BIR. Natasha fick också en underbar kritik och blev 1:a med HP och BIR och sedan blev hon BIG 1:a. STORT GRATTIS!!!  Darka, Therese, Susanne och Emylina.

Ett stort Grattis till Brizby som idag fyller 11 år. Stort grattis även till syskonen Biquet "Ziri"", Bizkit, Bizze "Puma", Bellami, "Stella", Bizette "Aska" Bizzy "Timon". Nedan en nytagen bild från lure racet på Brizby.

 

I lördags var valparna 5 veckor. De har nu börjat att utforska olika rum och de tycker att det är mycket spännande. De är väldigt modiga och rör sig över stora områden på tomten, de springer även för fullt och jagar varandra och springer under buskar mm . Deras personlighet kommer fram mer och mer och de är alla så tillgivna och gulliga. En bild nedan och fler i deras bildgalleri P-kullen. Lennart valparnas pappa Djaggers husse har tagit många av bilderna i bildgalleriet, han har haft lite svårt att skilja på dem så det har blivit lite fler bilder på en del valpar, men de är så fina så jag har valt att lägga upp alla bilderna jag fick av honom i bildgalleriet.

Lure coursing lices har Narcissos "Fjodor" tagit den 26 augusti. Stort grattis Darka, ska bli så roligt att följa honom på tävlingar och förhoppningsvis så ses vi i Danmark nästa år på Lure coursing EM.

I lördags var valparna fyra veckor, Nu är de full rulle på dem och de är nu ute varje dag och det är jätteroligt och spännande. De är riktigt duktiga på att äta och fortsätter att gå upp bra i vikt. De har börjat att leka med leksaker och busar väldigt mycket med varandra, de är så framåt och modiga. De är så gulliga och söta. En bild nedan och fler i deras bildgalleri P-kullen.

Christian åkte med Keira, Haylie och Cayenne till det internationella provet i Mariestad den 27 augusti. Keira och Haylie fick springa med varandra i första loppet och de sprang båda fantastiskt bra, Cayenne sprang bra men sedan hände något och hon kom tillbaka och hade skadat tassen. Så nu kan hon inte tävla mer den här säsongen. Keira och Haylie gjorde båda två ett bra andra lopp och nu blev det nervöst att vänta på prisutdelningen. Men det gick fantastiskt bra Keira tog första platsen och fick CACIL och Haylie kom fyra och tog CERT. En fantastisk helg. 

Till våra valpars pappa Istvan In The Name Of Love "Djagger", N-Kullens och vår nuvarande P-kulls pappa, som kom 3:a med CERT på Lc provet i Mariestad. Grattis Lennart

Har Tina varit med med Jupiter "Timon" och Julius "Zazu" båda klarade det bra och var även skottfasta. Grattis Tina och tack för att du har gjort det med dem.

Till O-kullens pappa Lynx Ray Of Shine, då han för ett tag sedan blev svensk och norsk lure coursing champion samt C.I.B.P. Stort grattis Elisabet

Igår var valparna tre veckor och har nu flyttat in i det stora valprummet som i vanliga fall är småhundarnas lekrum. De är nu väldigt aktiva och rör sig över hela rummet, de leker med varandra och då både morrar och skäller de. De har börjat att få sina tänder och äter nu fast föda och det är jättegott.  Vi vägde dem i dag och deras vikt är: hanarna 2282 gram, 2185 gram och 2098 gram, tikarnas vikt är: 2173 gram, 2049 gram, 1973 gram, 1938 gram, 1883 gram, 1878 gram och 1869 gram. En bild nedan och fler i deras bildgalleri några bilder finns uppladdade fler kommer i kväll. Bildgalleri P-Kullen

 

Vi har varit hundvakt i två omgångar till Minis bror Mercurius "Willi", han är så gullig och våra hundar tycker att han är så rolig att leka med. Passade på att ta några bilder på honom här tillsammans med våra hundar och Merlin "Pepzi" och Lancelot "Sigge" som var här när vi hade lure racet, se nedan.


Willie i röd sele här med Amie och Leia och Pepzi i bakgrunden


Pepzi i orange sele här med Atti, Willi, och Cassie


Willie och Sigge i svart sele busar för fullt


Pepzi


Sigge


Pepzi med Brizby


Sigge

 

Lure racing dagarna gick av stapeln den 22-23 juli och i år var det i dvärgpinscherklubbens regi, det blev två fantastiska dagar med många hundar och entusiastiska ägare. Det var 23 hundar anmälda till lure racet och 24 till rakbanan för flera var det första gången. Några hundar ströks så det blev 21 hundar som tävlade i olika klasser på lure racet, några av dem bröt sina lopp men de som sprang var jätteduktiga, likaså på rakbanan så ströks en hund och det blev 22 hundar som tävlade och alla sprang jättebra.
Vi vill tacka vår fantastiska domare Berra Johansson och hans fru Carin som var starter, vår pilot Christian, våra tidtagare på rakbanan Jimmy och Berra, Våra funktionärer Sabine, Emil, Jenny och Tina samt våra fotografer Lennart Andersson och Örjan Andersson.
Vi hade anmält Brizby i veteranklass och Mini och Briseis i tikklass. Från vår uppfödning kom Tina med Jupiter "Timon", Julius "Zazu" Juno "Trassel" och Loke, Mona och Örjan kom med Demeter "Pixie" och Luna, Peter och Anne-Marie med Merlin "Pepzi".

Resultater på lure racet blev. Brizby kom 1:a i veteranklass och blev lure racin veteran vinnare med titel LRVV-17, i hanhunds klassen kom Loke 1:a  och blev lure racing vinnare med titel LRV-17 och i tikklassen kom Demeter "Pixie" 1:a och blev  lure racing vinnare med titel LRV-17. Övriga placeringar blev i hanhundsklass Julius "Zazu" 2:a och Jupiter "Timon" 3:a i tikklassen kom Mini 2:a, Juno "Trassel" kom 4:a och Luna kom 5:a.

Rakbanans resultat blev i hanhundsklass kom Julius "Zazu" 1:a och blev rakbanevinnare med titel RBV-17, övrigas resultat  i hanhundsklass blev Julius "Timon" 2:a, Loke  kom 3:a och Merlin blev 4:a. I tiklass kom Juno "Trassel" 3:a, Demeter "Pixie" kom 6:a, Mini kom 8:a och Luna kom 9:a. I veteran klass kom Brizby på 3:e plats.
Briseis bröt tyvärr båda sina lopp i både lure racet och rakbanan hon var lite skendräktig och kände inte för att springa, Merlin bröt sitt lopp i lure racet, det var första gången för honom så vi får träna lite mer med honom. Nedan bilder från prisutdelningen. Springbilderna kommer senare, reportage kommer i pinnebladet och på dvärgpincherklubbens hemsida samt facebooksidan lure racing & träningar.

Bilder Lure racet


1:a Brizby-Bisous LRVV-17 2:a Geishas Eternal Empress Iza


1:a Tinniwinnies Loke Black Lord LRV-17 2:a Tinniwinnies Julius Black Lord 3:a Tinniwinnies Jupiter Black Lord och Tinniwinnies Merlin Black Lord fick diplom för att han deltagit då han bröt sitt lopp


1:a Tinniwinnies Demeter Black Lady LRV-17 och Dream Pearl's Smell The Magic LRV-17 2:a Tinniwinnies Minerva Black Lady och Camalis Godsend Giza 3:a Ginetta och Exigor's Opal Romance


Placerin 4:a Tinniwinnies Juno Black Lady och 5:a Tinniwinnies Luna Black Lady 

Bilder Rakbana


1:a Tinniwinnies Julius Black Lord RBV-17 2:a Tinniwinnies Jupiter Black Lord 3:a Tinniwinnies Loke Black Lord 4:a Tinniwinnies Merlin Black Lord


1:a Geishas Eternal Empress Iza RBV-17 2:a Allamigoz Gezina 3:a Brizby-Bisous


1:a Dream Pearl's Smell The Magic RBV-17 2:a Camalis Godsend Giza 3:a Tinniwinnies Juno Black Lady

bild saknas kommer senare 

4:a Exigor's Kindhearted Rosalie 5:a Exigor's Observant Ruby 6:a Tinniwinnies Demeter Black Lady 7:a Grumium Amethyst


8:a Tinniwinnies Minerva Black Lady 9:a Tinniwinnies Luna Black Lady 10:a Ginetta 11:a Exigor's Opal Romance

Igår var valparna 2 veckor de har nu öppnat sina ögon, de är mycket livligare nu och små skäller ibland, de har också börjat att intressera sig för varandra. De fortsätter att gå upp bra i vikt. De har fått sina klor klippta och de var jätteduktiga. Dras färger utvecklas så fint, de är så söta och gulliga. En bild nedan och fler i deras bildgalleri, P-Kullen, mer bilder kommer i morgon.

Igår var valparna 1 vecka, de äter bra och går upp fint i vikt och idag väger de, hanarna:1148 gram, 1094 gram och 1009 gram, Tikarnas vikt är: 1024 gram, 1003 gram, 998 gram, 993 gram, 979 gram, 952 gram och 913 gram. De är nu mer aktiva och kravlar fort fram. De är så söta och deras färger börjar verkligen att utvecklas. En bild nedan och fler i deras bildgalleri.

Är vårt lilla gotlands russ som vi har tillsammans med Tina, han är bara ett år gammal och heter Booster. Han är fortfarande hingst så han går just nu med Tinas ena shettis Pinocchio, han kommer att bli kastrerad till hösten och då kan de vara tillsammans alla fyra. En bild på honom och Pinoccio.

 

Den 29 juli fick Ginger sina valpar, hon var väldigt tjock så vi misstänkte att det var många valpar och röntgen visade att det var 10 stycken. Allt gick bra och hon fick 7 tikar och 3 hanar i helt fantastiska färger, både hon och valparna mår jättebra hon är en så duktig mamma. Vi vägde valparna senare på kvällen och de vägde då hanarna: 695 gram, 652 gram och 509 gram. Tikarna: 616 gram, 603 gram, 595 gram, 586 gram, 530 gram, 529 gram och 522 gram. Pappa till valparna är "Djagger" Istvan In The Name Of Love. Nedan bilder på valparna nyfödda, samt mamma och pappa och en bild på en tjock Ginger. Några av valparna finns tillgängliga, både tikar och hanar. Länk till stamtavla på borzoi files. Fler bilder kommer i deras bildgalleri P-kullen.

Vi var och badade med  hundarna, det var så varmt och skönt i vattnet och hundarna tyckte det var jätteroligt. Som vanligt så är det en massa kor i hagen och hundarna tycker det är jättespännande att hälsa på dem. Några bilder på korna och på hundarna. Här är det några av småhundarnas tur att bada.